van der Horst

Bakoe: Jack Aitken wint incidentrijke hoofdrace

Jack Aitken
Jack Aitken
De hoofdrace voor de formule 2 te Bakoe werd gewonnen door Jack Aitken (Campos Racing). De Brit werd op het podium vergezeld door Nyck de Vries (ART GP) en Jordan King (MP Motorsport). De hoofdrace in Bakoe werd gekenmerkt door talrijke incidenten die leidden tot meerdere neutralisaties van de race.
Formula 2 @ Bakoe
Formula 2 @ Bakoe
Tatiana Calderon (Arden) geraakte niet weg bij het starten van de formatieronde en moest van uit de pits vertrekken. Nyck de Vries was het beste weg bij het doven van de lichten en nam de kop van de race voor Nobuharu Matsushita (Carlin). Mick Schumacher (Prema Racing) remde te laat in de eerste bocht en duwde Luca Ghiotto (Uni-Virtuosi) naar de buitenkant van de baan. Na één ronde werd de wedstrijd al geneutraliseerd nadat Trident rijders Ralph Boschung en Giuliano Alesi op elkaar waren ingereden. Bij het hervatten van de race behield de Vries de leiding terwijl Aitken al was opgerukt naar de derde positie voor Latifi en Sette Camara. Na zes ronden ging Matsushita de pits in waardoor Aitken opschoof naar plaats twee en op hetzelfde moment kozen alle rijders uit de kopgroep ervoor om binnen te komen om banden te wisselen.

De Vries verloor heel wat tijd in de pitlane en had bij het opkomen van de piste Aitken in zijn slipstream. Wat later ging de Brit de Nederlander voorbij. Ook Latifi wist de Vries te passeren net op het moment dat de race voor een tweede maal geneutraliseerd werd na een slipper van Schumacher. Na de hervatting van de race wist de Vries opnieuw voorbij Latifi te gaan. De posities vooraan stabiliseerden zich tot de zeventiende ronde wanneer Guanyu Zhou (Uni-Virtuosi) in de fout ging en de safety car nogmaals naar buiten kwam.

Wanneer de race hervat werd kwamen al direct verschillende wagens met elkaar in contact waarop besloten werd om de safety car terug de piste op te sturen. Eens de race weer hervat was en naar zijn einde toeging verloor Latifi nog een plaats aan Jordan King, terwijl Dorian Boccolacci de vijfde plaats pakte achter Latifi. Verder in de top tien volgden Sean Gelael (Prema Racing), Juan Correa (Charouz Racing), Luca Ghiotto (Russian Time) en Anthoine Hubert (Arden). Ghiotto kwam als zesde over de streep maar kreeg een tijdstraf van 5 seconden voor zijn verantwoordelijkheid bij de aanrijding met Sette Camara en zakte naar P9.

Foto: FIA Formula 2



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons