van der Horst

Bakoe: Jüri Vips wint ook de hoofdrace

Jüri Vips - Hitech GP
Jüri Vips - Hitech GP
Na zijn zege in de tweede sprintrace zaterdag heeft Jüri Vips (Hitech GP) nu ook de hoofdrace voor de formule 2 in Bakoe gewonnen. De Est ging de beide Prema Racing bolides van Oscar Piastri en Robert Shwartzman vooraf.
  • Powercars
Vips was bij de start beter weg dan de van op de pole vertrokken Liam Lawson (Hitech GP) en nam onmiddellijk de leiding. Een positie die hij bijna gans de wedstrijd innam. Net na de pitstops nam Piastri even de kop maar een ronde later ging Vips hem alweer voorbij. De Italiaan zou ook nog 5 seconden straftijd krijgen voor een unsafe release. Théo Pourchaire (ART GP) had een goede start maar kwam in aanraking met de wagen van Daniel Ticktum (Carlin) waarop de Fransman de strijd moest staken. Ticktum kreeg 10 seconden straftijd voor het incident  maar eindigde nog als achtste. Ook Lawson werd met 10 seconden straftijd bedacht omdat hij “te hard” verdedigde, maar hij finishte nog als zesde. Felipe Drugovich (UNI-Virtuosi) en Ralph Boschung (Campos Racing), eindigden respectievelijk vierde en vijfde.

Jehan Daruvala (Carlin) werd zevende tussen Lawson en Ticktum. Christian Lundgaard (ART GP) en Lirim Zendeli (MP Motosport) pakten de laatste punten. Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi) kon niet beter doen dan dertiende maar behoudt de leiding in de puntenstand voor Oscar Piastri et Robert Shwartzman . Vips klimt op naar de vierde plaats.

Foto: Hitech GP
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zondag 6 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Azerbeidzjan.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons