van der Horst

Bakoe: Nicholas Latifi stevig leider na zege in sprintrace

Nicholas Latifi
Nicholas Latifi
Nicholas Latifi (DAMS) heeft in Bakoe de sprintrace gewonnen en voert nu de puntenstand aan met een voorsprong van 8 punten op Luca Ghiotto (Uni-Virtuosi). Juan Manuel Correa (Sauber Junior Team by Charouz) en Jack Aitken (Campos Racing) vervolledigden het podium van een race die gekenmerkt werd door de vele incidenten.
Nicholas Latifi - DAMS
Nicholas Latifi - DAMS
Bij de start liep het al mis tussen Tatiana Calderon (Arden), Louis Delétraz (Carlin) en Ralph Boschung (Trident) waarop de safety car een eerste maal in actie kwam. Twee ronden later werd het peloton los gelaten met op kop Sean Gelael (Prema Racing) voor Juan Manuel Correa en Nicholas Latifi. Niet lang daarna ging de Canadees voorbij Correa. Latifi kwam al snel terug op Gelael en ging er in de zesde ronde voorbij. Terwijl Latifi uitliep verloor Gelael meer en meer plaatsen.

Jack Aitken - Campos Racing
Jack Aitken - Campos Racing
De safety car kwam een tweede maal in actie in de negende ronde nadat Giuliano Alesi (Trident) van de baan was gegaan. Net nadat de safety car binnen reden Nikita Mazepin, Jordan King (MP Motorsport) en Luca Ghiotto mekaar in de wielen waarop de wedstrijd opnieuw geneutraliseerd werd. Na een lange neutralisatie werd de race vrij gegeven met nog amper iets meer dan een minuut te gaan. Latifi haalde het voor Correa terwijl in de laatste ronde Jack Aitken nog voorbij Nyck de Vries (Prema Racing) ging voor de derde plaats. Mick Schumacher (Prema Racing) pakte de vijfde plaats, de resterende plaatsen in de punten gingen naar Sergio Sette Camara (DAMS), Dorian Boccolacci (Campos Racing) en Sean Gelael.

Foto's: FIA Formula 2 & DAMS
 



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons