van der Horst

Bakoe: Oliver Bearman wint afvalrace

Podium F2 sprintrace Bakoe
Podium F2 sprintrace Bakoe
Het circuit van Bakoe maakte zijn reputatie van brokkencircuit weer waar tijdens de sprintrace voor de formule 2.Slechts elf van de tweeëntwintig wagens bereikten de meet. De zege was Oliver Bearman (Prema), zijn teamgenoot Frederik Vesti pakte de tweede plaats. Jak Crawford (Hitech) claimde de laatste podiumplek. Amaury Cordeel (Virtuosi) reed de race uit en klasseerde zich als tiende.
  • Hamofa Performance
Dennis Hauger (MP Motorsport) was de eerste leider nadat de van op de pole gestarte Richard Verschoor (Van Amersfoort Racing) al vroeg uit de race verdween. Victor Martins (ART GP) voerde de druk op maar slaagde niet voorbij Hauger te gaan. Maar bij de herstart na een neutralisatie in de veertiende ronde ging het mis voor Hauger. Hij raakte de muur en Martins deed hetzelfde in een poging de Prema wagen te ontwijken. Daarop volgde chaos, Jehan Daruvala (MP Motorsport) reed in op Martins, Theo Pourchaire (ART GP) en Arthur Leclerc (DAMS) haakten in elkaar en ook Jack Doohan (Virtuosi) gaat de muur in.

Oliver Bearman die op dat moment tweede lag kreeg de leiding in handen terwijl Vesti wat tijd verloor maar de tweede plaats pakte. De safety car kwam opnieuw buiten en de race werd geneutraliseerd tot de finish. Kush Maini (Campos), Enzo Fittipaldi (Carlin), Juan Manuel Correa (Van Amersfoort), Clément Novalak (Trident) en Isack Hadjar (Hitech) pakten de overige punten.

Foto: FIA Formula 2
 



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons