van der Horst

Bakoe: Oliver Bearman wint ook hoofdrace

Oliver Bearman
Oliver Bearman
Het gebeurt eerder zelden dat een rijder in de formule 2 hetzelfde weekend zowel de sprint- als de hoofdrace wint. Het lukte Felipe Drugovich verleden jaar in Barcelona en nu Oliver Bearman (Prema) in Bakoe. Vertrokken van op de pole leidde Bearman zo goed als de ganse wedstrijd. Enkel Theo Pourchaire (ART GP) ko, het ritme van de Prema rijder volgen en slaagde er zelfs in even er voorbij te gaan, maar de Fransman moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de derde plaats.
Van op de pole vertrokken nam Bearman direct de leiding in handen, Pourchaire bleef aanklampen en ging in de derde ronde voorbij de Brit, maar deze wist onmiddellijk zijn positie te herwinnen. Daarna werd Bearman niet meer bedreigd en ook na de verplichte pitstop hield hij de koppositie steving in handen. Pourchaire probeerde aan te klampen maar op het einde van de race moest hij nog Enzo Fittipaldi (Carlin) voor laten.
 
Victor Martins (ART GP) kwam als vierde over de lijn na een mooie remonte van de achtste plaats, maar na de race werd de Fransman gediskwalificeerd wegens een irregulariteit aan zijn wagen. Frederik Vesti (Prema) schoof zo op naar de vierde plaats terwijl Kush Maini (Campos) de top vijf afsloot. Dennis Hauger (MP Motorsport) pakte de zesde plaats voor Isack Hadjar (Hitech GP) die pas als achttiende gestart was. Richard Verschoor (Van Amersfoort Racing), Jak Crawford (Hitech GP) en Arthur Leclerc (DAMS) maakten de top tien vol. Amaury Cordeel (Virtuosi) startte achteraan en kwam als twintigste over de meet. Nu Ayumu Iwasa (DAMS) dit weekend geen punten pakte, neemt Pourchaire de leiding in de tussenstand over.

Foto: FIA Formula 2
 



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons