van der Horst

Bakoe: Théo Pourchaire geblesseerd na feature race

Théo Pourchaire
Théo Pourchaire
Twee weken geleden was Théo Pourchaire (ART Grand Prix) nog de jongste winnaar ooit in de Formule 2 tijdens het weekend in Monaco, maar afgelopen weekend verliep wel helemaal anders voor de 17-jarige Fransman. Pourchaire geraakte betrokken bij een aanrijding met Dan Ticktum (Carlin) en Marcus Armstrong (DAMS) in de hoofdrace, waarbij Ticktum alleen de strijd nog verder kon zetten. Hoewel de aanrijding niet te zwaar leek, bleek achteraf dat Pouchaire Bakoe verlaat met een gebroken arm.
Pourchaire werd aangetikt door Ticktum bij het aansnijden van de derde bocht, waardoor hij op zijn beurt Armstrong raakte. Hoewel de Fransman rechtdoor reed, was het kwaad al geschied. Op het moment dat hij wilde indraaien kreeg zijn stuur door de kracht van de aanrijding een ruk, waarbij hij verwondingen opliep. Volgens de officiële verklaring van de FIA zou er in het ziekenhuis opgemerkt zijn dat hij een breuk in zijn arm opgelopen heeft. Pourchaire zelf meldde op social media dat hij een gebroken pols heeft. Normaal zou hij terug in actie kunnen komen bij de volgende ronde van de Formule 2 in Silverstone.

Foto: Formula 2Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule 2 op maandag 7 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Azerbeidzjan.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons