van der Horst

Baku: Callaway schrijft twee Corvettes in - Schütz met Porsche

Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3
Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3
Callaway Competition zal begin november twee Corvette Z06.R GT3’s aan de start brengen van de Baku World Challenge. De Duitse Corvette preparateur is al het derde ADAC GT Masters team dat het seizoen komt afsluiten in de straten Azerbeidjaanse hoofdstad, waar er €175.000 aan prijzengeld te verdienen valt.
Regerend ADAC GT Masters en tevens voormalig FIA GT3 kampioen Daniel Keilwitz en zijn huidige co-rijder Andreas Wirth zullen er een wagen delen die door Callaway Competition zelf zal worden ingezet. De tweede Corvette komt van klantenteam RWT Racing, met als piloten Sven Barth en David Jahn, het duo scoorde onlangs nog zijn eerste ADAC GT Masters zege op de Nürburgring.
 
Het team keert voor het derde opeenvolgende jaar terug naar Baku, waar men vorig jaar amper aan rijden toekwam door een zwaar accident in de eerste vrije training, dat Jeroen Bleekemolen en Daniel Keilwitz tot de opgave noopte. Bij Callaway is men momenteel overigens nog steeds druk bezig met de ontwikkeling van een GT3-versie van de Corvette C7.
 
Schütz Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Schütz Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Ook Schütz Motorsport bevestigde eind vorig week zijn intentie om met een Porsche aan de start te verschijnen. Met welke line-up dat zal zijn is nog niet geweten. Het team staat met Jaap van Lagen momenteel tweede in de stand voor de rijderstitel in het Duitse GT3-kampioenschap.


Foto's: ADAC
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op donderdag 25 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Baku World Challenge.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons