van der Horst

Baku: Nabeschouwing Enzo Ide

Het seizoen van de Blancpain Sprint Series zit erop. Het Europese sprintkampioenschap trok voor zijn finale naar Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan, een exotische locatie waarin Enzo Ide wou tonen uit welk racehout hij gesneden was. Voor de WRT Audi-rijder werd het een weekend met hoogtes en laagtes, waarin een uitstekende strategie gecombineerd werd met heel wat snelheid op het circuit. De West-Vlaming tikte als vierde aan in de kwalificatiewedstrijd, maar zag hoe zijn teamgenoot René Rast de wagen in de hoofdrace met schade aan de zijlijn moest parkeren.
Het stratencircuit in Baku heeft naast zijn prachtige decor nog een belangrijke eigenschap: de muren staan erg dichtbij en het kleinste foutje kan dus meteen fataal zijn. “Ik stond hier ook vorig jaar aan de start en dit circuit vormt inderdaad een enorme uitdaging”, geeft Ide mee tijdens de parade die op vrijdag georganiseerd werd in de hoofdstad van Azerbeidzjan. “Maar een sterk resultaat geeft dan ook veel meer voldoening.”

Enzo Ide en René Rast kozen op zaterdag voor een aparte strategie. De Duitser nam het eerste gedeelte van de kwalificatiesessie voor zijn rekening, terwijl Ide daarna mocht instappen.

Enzo Ide: “De sessie verliep niet zoals verhoopt, want net toen René (Rast) aan zijn snelste ronde bezig was, crashte een andere wagen en werd de sessie definitief stilgelegd. Ik kon door het drukke verkeer niet het volledige potentieel van de wagen benutten en dus moesten we vrede nemen met de twintigste startplaats.”

Na een verstandige start, waarin Ide besloot om iets vroeger in de ankers te gaan en zo kon profiteren van de chaos in de eerste bocht, bracht hij de Audi R8 LMS ultra binnen op de zestiende positie. Op vers rubber kon René Rast profiteren van een vrije baan om het verschil te maken.

Enzo Ide: “Plots bleek dat onze auto op de vijfde positie lag. Onze strategie had dus gewerkt en daar mogen we best trots op zijn. Mijn teamgenoot kwam terug naar de derde plek, maar toen sloeg een motorprobleem ons terug. We werden nog vierde, maar de krachtbron was aan vervanging toe en dus moesten we helemaal achteraan starten in de hoofdrace.”

Rast gaf het beste van zichzelf, maar zijn inhaalrace werd na een aanrijding met een concurrent definitief gestaakt.

Enzo Ide: “Ik had echt het gevoel dat we dit weekend konden strijden voor de zege, maar geluk speelt uiteraard altijd een belangrijke rol. Nu goed, het was een prachtig seizoen met de zege in Zandvoort als hoogtepunt, en ik zou van de gelegenheid willen gebruikmaken om René (Rast) en WRT Audi even in de bloemetjes te zetten. Het is dankzij hen dat dit een seizoen werd om nooit te vergeten!”

Enzo Ide PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sprint op dinsdag 4 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Baku World Challenge.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons