van der Horst

Baku World Challenge: Danny Watts ontdekt circuit op simulator

Baku stratencircuit (4.380 km)
Baku stratencircuit (4.380 km)
De Baku World Challenge is nog een goede maand van ons verwijderd maar een degelijke voorbereiding begint natuurlijk nu al. Zo kunnen piloten vandaag reeds terecht bij Base Performance Simulators – een onderneming van Aston Martin fabrieksrijder Darren Turner – om een eerste indruk te krijgen van de uitdagende omloop in de straten van Baku. In onderstaande video kan u Danny Watts (TrackSpeed Porsche) aan het werk zien terwijl hij zijn eerste virtuele meters maakt op het stratencircuit.
Hoewel de organisatie zich genoodzaakt zag om op bepaalde stukken de snelheid te drukken door het toevoegen van enkele chicanes, heeft de Azerbeidjaanse omloop op het eerste zicht nog steeds uniek karakter. Zo worden de brede en snelle rechte stukken afgewisseld met tragere chicanes en enkele nauwere straatjes, en biedt de ruime haarspeldbocht langs de kustlijn een uitgelezen inhaalmogelijkheid.
Foto: BWCDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT Series op donderdag 17 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Baku World Challenge.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons