van der Horst

Baku World Challenge: Eerste indrukken van het stratencircuit

Stratencircuit Baku
Stratencircuit Baku
Een halve dag voor de GT3’s voor het eerst het circuit in de straten van Baku bestormen, wordt er nog naarstig gewerkt aan het opmerkelijke tracé. Heel wat rijders gingen al op verkenningstocht op de wegen die nog voor het verkeer waren opengesteld. Niet alleen dient er nog heel wat te gebeuren voor het circuit morgenvroeg kan worden goedgekeurd door een afgevaardigde van de FIA, al snel werd duidelijk dat er her en der een aantal knelpunten waren.
  • LTF
Krappe tweede chicane
Krappe tweede chicane
Zo is de tweede chicane die volgt op de eerste hairpin ongelofelijk krap. De wagens moeten op een zeer korte afstand tweemaal een chicane nemen op een stuk circuit dat bovendien zeer smal is. Meerdere piloten en teamleden maakten zich dan ook zorgen en het is niet ondenkbaar dat een stilstaande wagen voor een rode vlag zal zorgen zoals dat vaak het geval is in de straten van Macau.


Bomen in het midden van de pitlane
Bomen in het midden van de pitlane
Een partij bomen bij de ingang van de pitlane zorgt ook voor een mogelijk risico. Zo moeten wagens met een zeer scherpe bocht op een minimale oppervlakte. Het stuk asfalt voor de pitboxen van WRT boxen ligt ook nog eens vlak om de bocht, wat potentieel gevaarlijk kan zijn indien er een pitstop wordt afgewerkt bij het Belgische Audi team.
 


Afbrokkelende curbstones
Afbrokkelende curbstones
Meerdere van de betonnen curbstones vertonen nu reeds tekenen van verval. Ondanks het feit dat er nog niet op werd gereden brokkelen de tegels nu al af met scherpe randen tot gevolg. Dezelfde boordstenen werden ook vorig jaar al gebruikt en zorgden ook toen al voor problemen. Vele rijders gaven dan ook aan de curbs te zullen mijden. Bij Pirelli maakte men zich dan weer geen zorgen en maakt men zich sterk dat de banden tegen een stootje kunnen.  
Foto's: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT Series op vrijdag 22 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Baku World Challenge.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons