van der Horst

​Baku World Challenge: Het relaas van kersvers FIA GT Series-kampioen Laurens Vanthoor

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Kersvers FIA GT Series-kampioen Laurens Vanthoor deed na afloop van de beslissende race in de straten van Baku zijn relaas aan Autosport.be.
  • Hamofa Performance
“We hebben een beetje geluk gehad vandaag. Veel  concurrenten rond ons kregen straffen toebedeeld en kregen af te rekenen met pech. Ook wij hadden tijdens de pitstop een klein oponthoud door een wagen die voor ons stopte. Zelf had ik niet altijd door wat er rondom mij aan het gebeuren was, het bleef stil over de boordradio en dus werkte ik gewoon mijn rondjes af. Toen ze me vertelden dat ik aan de leiding reed was ik dan ook een beetje verrast. Op het einde vroegen ze mij om te pushen omdat Estre op komst was.”
 
“Ik had toch wat stress de laatste dagen in de aanloop naar deze race. Mijn persoonlijke prestatie dit weekend was eerlijk gezegd slecht te noemen, dat geef ik ook toe, gewoon omdat ik absoluut alle risico’s wilde mijden en het kampioenschap wou winnen. Nu zijn we er zelfs voor het eerst in geslaagd een hoofdwedstrijd te winnen, wat een heel mooie bonus is. Beter had niet gekund.”
 
“Als we een race winnen dan is men dat binnen twee weken al vergeten, maar een kampioenschap dat blijft hangen en dat is het belangrijkste. Onze auto is heel het jaar super geweest;  dit weekend hebben we een goede afstelling gevonden maar René Rast was wel sneller. Ik had al wat ervaring op stratencircuits uit mijn F3 dagen (Macau, Norisring), maar ik moet eerlijk zeggen dat het nog veel moeilijker is met een GT gezien de zichtbaarheid en het gewicht. Ik sprak er ook over met Stoffel Vandoorne en hij beaamde dat.”
 
“De bedoeling is om volgend jaar mijn titel te verdedigen; er staat nog niets concreet op papier maar normaliter zullen we volgend jaar dezelfde richting uit gaan.”

Foto: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT Series op zondag 24 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Baku World Challenge.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons