van der Horst

Baku World Challenge: Live op Eurosport – Trackspeed met Ragginger/Watts

Trackspeed - Porsche 911 GT3-R
Trackspeed - Porsche 911 GT3-R
Nadat SRO eerder dit jaar al tot een akkoord kwam met Eurosport over het op de buis brengen van samenvattingen van de Blancpain Endurance Series races, zal nu ook de allerlaatste wedstrijd van de FIA GT Series in de straten van Baku live (!) uitgezonden worden op de pan-Europese zender. Het hoogtepunt van de Baku World Challenge zal op zondag 20 oktober om 10u40 rechtstreeks uitgezonden worden, wat een breder publiek de kans moet geven om kennis te maken met de FIA GT Series en de unieke setting in de hoofdstad van Azerbeidzjan. Het evenement presenteert zich alvast veelbelovend met naast een wedstrijd voor F1-historics, ook een volzet GT-veld van 30-wagens.
  • Heinz Performance
Zolder: Warm-up in beeld gebracht
Naast de vaste deelnemers aan de FIA GT Series die vanzelfsprekend voorrang krijgen, worden er ook enkele winnende teams uitgenodigd om mee te strijden voor de prijzenpot van 175.000€.  Op de winnaars in de verschillende klassen van de Blancpain Endurance Series is het nog enkele dagen wachten, maar het Britse Trackspeed heeft met de titel bij de teams in het British GT alvast zijn ticket binnen. De Britse equipe zal vanzelfsprekend een Porsche 911 GT3-R afvaardigen en doet dat met een te duchten rijdersduo. Niemand minder dan Martin Ragginger (oud winnaar 24u Spa & Porsche expert) en Danny Watts (LMP1-rijder voor Strakka) zullen de wagen de sporen geven op het uitdagende 4km lange stratencircuit. Deze week maakte ook Grasser Racing Team bekend een extra Lamborghini Gallardo FL2 GT3 te zullen inzetten in de seizoensfinale van de FIA GT Series.

Foto's: British GT & Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT Series op vrijdag 20 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Baku World Challenge.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons