van der Horst

Baku World Challenge: Maximum deelnemersaantal bereikt

Baku - Azerbeidzjan
Baku - Azerbeidzjan
De Baku World Challenge telt 31 deelnemers op de voorlopige deelnemerslijst, de seizoensfinale van de FIA GT Series kondigt zich dan ook zowel kwantitatief als kwalitatief veelbelovend aan. De maximum capaciteit van het 4.38 kilometer lange circuit in de straten van Baku werd dus bereikt, bovendien zal maar liefst twee derde van het deelnemersveld uitkomen in de competitieve Pro Cup. Naast de vaste waarden uit de FIA GT Series werden ook enkele van de beste GT-teams van het Europese continent uitgenodigd om in deze unieke setting het seizoen af te sluiten.
  • Shopa
Trackspeed - Porsche 997 GT3R
Trackspeed - Porsche 997 GT3R
Eerder berichtte autosport.be reeds uitgebreid over de aanwezigheid van Hexis Racing (1), Marc VDS (1), TDS Racing (1), Trackspeed (2), Boutsen Ginion (2), MRS GT Racing (2), WRT (4) en Grasser Racing Team (2). Trackspeed haalde de titel bij de teams binnen in het British GT en vaardigt twee Porsches af, de #30 telt met Marco Holzer en Nick Tandy overigens twee fabrieksrijders achter het stuur. De rijderstitel in het Britse kampioenschap ging naar Beechdean Aston Martin, zij gingen echter niet in op de uitnodiging. In de plaats daarvan zien we Fortec Motorsport wel een Mercedes SLS AMG GT3 aan de start brengen voor Oli Webb en Benji Hetherington.

Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3
Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3
De kampioenen uit de ADAC GT Masters maken ook de verplaatsing, Callaway Competition zet een Corvette Z06 GT3 voor niemand minder dan Jeroen Bleekemolen en ‘GT Master’ Daniel Keilwitz. Enzo Ide en Phoenix Racing tekenen ook weer present na een afwezigheid van twee races, Anthony Kumpen blijft echter thuis en zal vervangen worden door GT1-wereldkampioen Markus Winkelhock.


Paul Ricard: Vrije trainingen in beeld gebracht (Deel 1)
In Pro-Am valt vooral de afwezigheid op van de imposante RJN Nissan GT-R Nismo GT3’s, we zien onze landgenoot Wolfgang Reip dan ook niet aan de start verschijnen. Het Franse Sport Garage vervoegt dan weer de Gentlemen Trophy en vaardigt twee Ferrari’s af, net als AF Corse dat ook weer van de partij is.

De voorlopige deelnemerslijst voor Baku (PDF).

Foto's: SRO, Vincent Wouters, British GT, ADAC GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT Series op maandag 28 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Baku World Challenge.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons