van der Horst

Baku World Challenge met een maand uitgesteld

Baku stratencircuit (4.380 km)
Baku stratencircuit (4.380 km)
De Baku World Challenge zal met een maand worden uitgesteld. De seizoensafsluiter van de FIA GT Series in de straten van de hoofdstad van Azerbeidzjan die aanvankelijk tijdens het weekend van 19 en 20 oktober had moeten plaatsvinden, wordt nu verschoven naar eind november (22 t.e.m. 24 november). Organisator ‘International Concept Event’ deelt mee van de lokale autoriteiten bericht te hebben ontvangen dat de oorspronkelijke datum wegens ‘onvoorziene omstandigheden’ niet meer past. Aan de ene kant zouden er problemen zijn met de homologatie van het circuit (dat overigens zeer snel oogt), anderzijds had de opbouw van het circuit de presidentsverkiezingen van volgende week woensdag kunnen verstoren.
Voor de Baku World Challenge wordt een vol huis van zo’n 30-tal GT3’s verwacht, met naast de vaste deelnemers aan de FIA GT Series ook de kampioenenteams uit het British GT (TrackSpeed) en de Blancpain Endurance Series (onder meer Marc VDS) en andere gastteams die worden uitgenodigd (Boutsen Ginion,…). Onderstaand kan u alvast een kleine impressie vinden op welke straten het circuit zal worden uitgetekend.Foto's: BWCSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT Series op maandag 30 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Baku World Challenge.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons