van der Horst

Baku World Challenge: Nieuws uit de paddock

Start Baku World Challenge
Start Baku World Challenge
Met de recente aankondiging van de kalender voor 2014 en de nieuwe ‘Blancpain Sprint Series’ naam, zijn heel wat teams hun plannen voor volgend seizoen al aan het overwegen. Het moet al raar lopen wil WRT volgend jaar niet terugkeren naar beide SRO kampioenschappen, zeker nu dat het zowel de titel bij de rijders als bij de teams te verdedigen heeft in de Sprint Series. Hoewel er nog niets vaststaat zal het Belgische Audi-team hoogstwaarschijnlijk met een nog nader te bepalen aantal wagens terugkeren. Over de voorbereiding wordt niet licht heen gegaan aangezien men midden december al terug aan het testen slaat op het circuit van Navarra. Ook Sébastien Loeb Racing zal aanwezig zijn op de Noord-Spaanse omloop met beide McLaren's; ook zij overwegen een terugkeer, al wordt er ook naar andere opties gekeken.
  • Shopa
BMW Team Brasil - BMW Z4 GT3
BMW Team Brasil - BMW Z4 GT3
BMW Team Brasil heeft zijn plannen om naar de 24 uren van Le Mans te trekken in de koelkast gestoken. Niet alleen vereist dergelijk avontuur een aanzienlijk budget, de BMW Z4 GTE blijft onbeschikbaar voor privéteams. Het sfeervolle team zal dan ook opnieuw aan de start staan in de Blancpain Sprint Series en plant ter aanvulling ook een deelname aan de 24 uren van Spa, een voornemen dat men dit jaar niet kon waarmaken.
 
Bhai Tech Racing - McLaren
Bhai Tech Racing - McLaren
Bhai Tech Racing maakte vorige week zijn intentie bekend om volgend seizoen mogelijks de overstap te maken naar de Blancpain Sprint Series. De Italiaanse equipe veroverde in het eerste seizoen met McLaren meteen de GTS-titel in de GT Open en lijkt op zoek te zijn naar een nieuwe uitdaging.


Corvette C7 GT3
Corvette C7 GT3
Bij Callaway Competition was dan weer te horen dat de ontwikkeling van de nieuwe Corvette C7 GT3-wagen op schema zit. Aan de bouw van het eerste chassis is men nog niet begonnen maar men hoopt de wagen voor het eerst te kunnen testen in de tweede helft van 2014 opdat men aanwezig kan zijn op de BoP-test die in september wordt gehouden. Na het nodige ontwikkelingswerk zou de C7 GT3 in 2015 dan op de markt komen. Toch maakt men zich ook wat zorgen bij het Duitse team aangezien de nieuwe GT-regels – die normaal gezien in 2016 van kracht worden – voorzien in een gemeenschappelijk chassis voor ‘GT’ en ‘GT+’ wagens. Dergelijke evolutie zou meer dan waarschijnlijk betekenen dat het Amerikaanse Pratt & Miller dit chassis zou produceren.
 
Baku World Challenge: Vrije trainingen en kwalificaties in beeld gebracht
Het Tsjechische Charouz heeft dan weer zijn drie Mercedes SLS AMG GT3 te koop gezet, doch men is niet meteen van plan om te stoppen met racen met de SLS verklaarde Jarek Janis. De wagens hebben al wat kilometers op de teller en men hoopt eventueel een goed zaak te kunnen doen. Voor volgend jaar overweegt het team drie verschillende pistes, zijnde de European Le Mans Series, de ADAC GT Masters of een terugkeer naar het sprint kampioenschap van Stéphane Ratel. 

Foto: Georges De Coster, Callaway, Vincent Wouters, GT Open
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT Series op dinsdag 26 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Baku World Challenge.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons