van der Horst

Baku World Challenge sluit seizoen af op 20 oktober

Zolder: Beelden van de startgrid van de hoofdrace
Het nieuws weerklonk al even in de wandelgangen, maar raakte in het kader van de Blancpain Endurance Series meeting te Silverstone nu officieel bevestigd; de FIA GT Series zullen dit seizoen afsluiten in Azerbeidzjan. De straten van de aan de Kaspische zee gelegen hoofdstad Baku vormen dan ook het strijdtoneel voor de beslissende laatste race tijdens het weekend van 19 en 20 oktober. Afgelopen jaar schonken Stef Dusseldorp en Fred Makowiecki Hexis Racing en McLaren er nog de zege in een wedstrijd buiten kampioenschap die overigens losstaat van het initiatief voor dit jaar.
Nogaro: De warm up in beeld gebracht
De plaats voor de laatste meeting op de FIA GT Series kalender voor 2013 bleef lange tijd blanco. Initieel werd uitgegaan van een race in het Midden-Oosten, maar uiteindelijk besloot men verder te bouwen op het succes van de City Challenge meeting in Baku afgelopen jaar en de FIA GT Series seizoensfinale op te nemen in het programma van het Azerbeidzjaanse evenement dat dit jaar een andere organisator achter zich heeft. De lay-out van het circuit zal overigens totaal verschillen van dat van afgelopen jaar, maar wel vier kilometer beslaan langs de Kaspische Zee.

De plaatsen voor het evenement zijn beperkt, slechts dertig wagens zullen worden toegelaten, waaronder zij die deelnamen aan de FIA GT Series-meetings in Zandvoort, Slovakije en Navarra. Daarnaast zijn er tevens starttickets voor de winnaars (teams) van de verschillende klasses in de Blancpain Endurance Series en de winnende equipe van het Britse GT-kampioenschap. De promotor mag tot slot daar bovenop nog eens twee extra namen aanduiden.

Zolder: De eerste vrije training in beeld gebracht
Financieel moet de uitstap naar het grootste land in de Kaukasus ook interessant worden, met 175.000 euro prijzengeld dat verdeeld wordt tussen de top drie. Het evenement in Baku heeft overigens ook een Belgisch tintje, want Jean-Francois Chaumont en Thierry Boutsen waren betrokken bij het tot stand komen van de meeting.


Foto: Martijn Wouters & Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT Series op zaterdag 1 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Baku World Challenge.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons