van der Horst

Baltimore: BMW van Maxime Martin snelste bij de GT’s

BMW Team RLL - BMW Z4 GTE
BMW Team RLL - BMW Z4 GTE
Op het stratencircuit van Baltimore heeft Bill Auberlen de pole neergezet in de GT klasse met de BMW die hij deelt met Maxime Martin. Ook de tweede tijd ging naar BMW terwijl de eerste officiële Corvette de derde startplaats inneemt. De algemene pole ging zonder verrassing naar de Muscle Milk Pickett Racing HPD.
Met een tijd van 1.25.290 pakte Klaus Graf met de Muscle Milk Pickett Racing HPD LMP1 de pole voor de ALMS race in de straten van Baltimore. Niemand kon de HPD bedreigen en de Dyson Racing Lola die de tweede tijd klokte moest al meer dan een seconde toegeven op de tijd van Graf. Ryan Briscoe was met de Level 5 Motorsport HPD de snelste van de LMP2’s en bleef daarmee de HPD van Johannes van Overbeek voor.

In de GT klasse is de pole voor de BMW #55, Bill Auberlen die de wagen deelt met Maxime Martin draaide een rondje in 1:29.560 en was daarmee sneller dan de tweede BMW van Hand en Müller. Milner zette de eerste Corvette op de derde startplaats voor de Porsche van Long en de tweede Corvette van Magnussen. Marc Goossens zal met de SRT Viper van de zeventiende startplaats vertrekken en staat daarmee zevende bij de GT’s. Jan Heylen van zijn kant realiseerde de zesde tijd bij de GTC’s.
 
Foto: ALMS



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in American Le Mans Series op zaterdag 31 augustus 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons