van der Horst

Hankook kijkt terug op een succesvol autosportjaar 2018

Het autosportseizoen 2018 loopt langzaam ten einde en Hankook kijkt nu al met plezier terug op een succesvol jaar. De bandenfabrikant leverde haar merkproduct, de Ventus Race, aan de aansprekende en prestigieuze raceklassen, zoals de DTM, het Europees kampioenschap van de FIA Formule 3, de 24H-series powered by Hankook, het VLN-endurance kampioenschap en de 24-uursrace op de Nürburgring. Net als in de voorgaande jaren overtuigde de high-end racebanden op alle circuits door zijn uitstekende prestaties en maximale veiligheid. Tegelijkertijd bood Hankook, met haar mecaniciens en ingenieurs, alle teams optimale ondersteuning ter plaatse aan, zodat de coureurs onder de meest uiteenlopende omstandigheden snel en succesvol kunnen zijn.
Hankook is sinds 2011 de exclusieve bandenpartner van de DTM en kijkt terug op een meer dan succesvol jaar 2018 in de wellicht de meest populaire internationale tourwagenklasse. Tot aan de finale in Hockenheim lag de strijd om het kampioenschap volledig open, omdat alle teams door de uitstekende prestaties en grote constantheid van de Ventus Race optimaal ondersteund werden en dus volledig van hun eigen sterke punten gebruik konden maken. „De samenwerking met Hankook was ook dit seizoen, zoals gebruikelijk, bijzonder goed. Wij hebben spannende races met constante banden, die, wat erg belangrijk is, voor iedereen gelijk waren. Wij kijken al reikhalzend uit naar het volgende seizoen met geweldige Hankook-banden“, vatte Jens Marquardt, directeur BMW Motorsport, het samen.

De premium-bandenfabrikant vierde op de Nürburgring, waar de 111e DTM-race met Hankook-racebanden werd verreden, een bijzonder jubileum. Een ander hoogtepunt was de DTM-tourstop in Misano. Hier liet de Ventus Race overdag bij hoge temperaturen tijdens de kwalificatie en beide nachtelijke races op een koeler en deels nat circuit haar buitengewone potentie zien en zorgde daarmee op het Italiaanse circuit voor een geweldig autosportspektakel. Ook oud-Formule 1-coureur Alessandro Zanardi, die als gastrijder zijn DTM-debuut in Misano vierde, was onder de indruk van de Hankook-racebanden. „Ik was verbaasd hoe ongelofelijk constant de Hankook-raceband is. Daar hebben de ingenieurs van Hankook een geweldig stukje werk geleverd.“

Han-Jun Kim, voorzitter van Hankook Tire Europe over de seizoensfinale: „Juist in Europa is autosport op vele kernmarkten van Hankook thuis en autosport is een belangrijk deel van het DNA van ons merk. Daarom zijn wij altijd op zoek naar nieuwe wegen, om met onze high-end-producten interessante raceklassen en formats in Europa door te ontwikkelen. Daarbij is voor ons de DTM enorm belangrijk. Helaas moeten wij na dit seizoen afscheid nemen van Mercedes Benz, maar zijn verheugd dat wij met Aston Martin voor het komende seizoen een nieuwe premium fabrikant mogen begroeten. Ook de continuïteit in het stimuleren van talenten hebben bij ons prioriteit, omdat daar de succesvolle coureurs van morgen worden gevormd.“

Het stimuleren van jonge talenten lag en ligt Hankook bijzonder na aan het hart, en daarom ondersteunt Hankook de FIA F4 Spanje, de SMP F4 NEZ, de F4 British Championships certified by FIA alsmede het Europees kampioenschap FIA Formule 3. Vooral deze laatste klasse geldt als opstap voor de Formule 1. Succesvolle coureurs zoals Max Verstappen, Lance Stroll, Esteban Ocon en Carlos Sainz hebben zich met de Hankook-racebanden in de vermoedelijk zwaarste Europese formuleklasse de laatste stap op weg naar de koningsklasse gemaakt. De nieuwbakken Europese kampioen FIA Formule 3 Mick Schumacher: „Ik kon heel goed overweg met de Hankook-racebanden. De banden gedragen zich altijd constant en de grote kracht is dat zij het op de meeste circuits vele ronden lang uithouden.“

Ook de Best Pit Stop Award van Hankook heeft grote betekenis voor de teams. Sinds de DTM-première acht jaar geleden looft de premium-bandenfabrikant deze prijs uit om het belangrijke werk van de mensen in de pitstraat te onderstrepen. Het team met de meeste punten, dat over het gehele seizoen het snelst de banden heeft verwisseld, wordt beloond met een wisselbeker. Bovendien zorgt de exclusieve DTM-partner elk jaar voor een teamevent voor winnende crew. Dit seizoen verdedigde het Audi Sport Team Phoenix niet alleen de titel van vorig jaar, maar won al voor de derde keer deze felbegeerde prijs. „Het is geweldig dat Hankook deze prijs in het leven heeft geroepen. Wij zijn er trots dat wij deze titel met succes hebben verdedigd“, aldus een blije teamchef Ernst Moser.

Ondanks de indrukwekkende successen is bij Hankook absoluut geen sprake van stilstand. Zo werd begin 2018 een nieuwe partnerovereenkomst met de Britse autofabrikant Radical gesloten. Sindsdien voorziet de premium-bandenfabrikant de race- en sportwagens van Radical zowel van de Hankook Ventus-straatversies als van de Ventus Race in de slick-uitvoering (F200) en de regenvariant (Z217), die in de Radical-raceklassen over de hele wereld zoals bijvoorbeeld de North American Masters, de European Masters of de Cup-series Middle East, Canada, Australië en Scandinavië met succes worden toegepast.

Bij de 24H GT en Proto Series powered by Hankook, de grootse enduranceklasse ter wereld met elk vier 24-uurs en 12-uurs races tijdens 8 ronden op drie continenten, is Hankook ook dit jaar opnieuw titelsponsor en bandenpartner. Terwijl de Europese finale al in Spa werd beslist, moet de titel „Champion of the Continents“ nog worden uitgevochten. Dit vindt plaats van 16 tot 18 november in Austin, Texas op het Circuit of the Americas. Daarvoor zijn al 13 containers met racebanden van Hankook per schip op weg naar de Verenigde Staten van Amerika, om daar alle teams weer te kunnen voorzien van de perfecte grip van de Ventus Race. Vorig jaar kon het endurancespektakel een succesvolle première op het 5,49 kilometer lange circuit in Texas vieren, waarbij Hankook van alle teams positieve feedback kreeg.

Hankook was dit seizoen voor het eerst de exclusieve bandenpartner van de Rundstrecken-Challenge Nürburgring (RCN), één van de oudste breedtesportseries in Europa. Tijdens in totaal negen races werden 160 Tour- en GT-racewagens voorzien van de Ventus Race, die in verschillende maten ter beschikking werd gesteld. Bovendien leverde Hankook, in het kader van de eveneens op de Nürburgring gehouden VLN-endurancekampioenschap en de ADAC Zürich 24H-races, haar racebanden exclusief voor de klassen SRO/GT4 en TCR. Nieuw op de autosportkalender was dit seizoen de Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup. De snelle merkenrace werd op zes plaatsen parallel aan de DTM gehouden en bood professionals, gentleman-rijders en junioren de kans om kennis met de GT4-Sport te maken.

Persbericht Hankook Tire EuropeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit op vrijdag 16 november 2018.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons