van der Horst

Barcelona: Magnussen opnieuw snelste

Kevin Magnussen - Stoffel Vandoorne - António Félix da Costa
Kevin Magnussen - Stoffel Vandoorne - António Félix da Costa
Afgaande op de twee collectieve testen die vandaag werden afgewerkt op het Circuit de Catalunya beschikt Kevin Magnussen over de beste papieren in het finale weekend van de Formula Renault 3.5. De kampioenschapleider heeft al een ruime voorsprong in de puntentelling (43p op Vandoorne) en lijkt daarenboven goed op weg om de concurrentie zelfs geen kans te geven om punten terug te pakken. Net als deze voormiddag voerde de Deen in de tweede collectieve testsessie de tabellen aan, zijn besttijd van eerder op dag verbeterde hij echter niet (+0.147s). Will Stevens (P1 by Strakka Racing) kon nog enigszins aansluiten en moest maar 0.266s toegeven. Stoffel Vandoorne realiseerde de derde chrono (+0.602s), voor Antonio Felix Da Costa.
  • Prospeed Competition
Indien we de tijden van beide trainingen combineren was onze landgenoot vandaag vierde snelste, aangezien Sirotkin’s tijd van deze voormiddag nog net als derde chrono standhield. In het Fortec Motorsports kamp moet men nog wat tijd vinden wil Vandoorne op zijn minst een aanval lanceren op zijn McLaren Junior collega, laat staan proberen te titel nog binnen te halen. De Rumbekenaar kan op zaterdag echter nog vaak iets extra uit zijn hoed tevoorschijn toveren en voor een representatieve waardemeeting is het dus wachten op de eerste kwalificatiesessie morgen voormiddag.

Gecombineerde tijden collectieve testsessies
Gecombineerde tijden collectieve testsessies









Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Formule Renault 3.5 op vrijdag 18 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Catalunya.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons