van der Horst

Barcelona: Verrassende zege voor Pastorelli/Camp (Corvette) – Pantano GTS kampioen

V8 Racing with SRT Corvette #12
V8 Racing with SRT Corvette #12
De laatste GT Open race van het seizoen werd verrassend gewonnen door Francesco Pastorelli en Jacky Camp. De Nederlanders startten met hun V8 Racing (with SRT) Corvette als 29e(!) en dankzij het ontbreken van handicap seconden kwam Francesco Pastorelli na de pitstops in derde positie te liggen. Vervolgens passeerde de broer van Nicky zowel de SMP Ferrari van Pol Rossel als de Bhai Tech McLaren in handen van Giorgio Pantano, om na 50 minuten als eerste over de meet te komen met 2.5 seconde voorsprong. Pastorelli liet zich twee jaar geleden ook al opmerken door de laatste WK race met GT1 wagens te winnen in het Argentijnse Port Luis, ook al met een Corvette uit de stal van Patrick Selleslagh.
48cc5597e3df81bc73a2296e39c9a073c84e4e67.jpg
De start van de wedstrijd werd opgeschrikt door een spectaculaire crash waarbij heel wat wagens betrokken raakten. Niemand minder dan Peter Kox en Jan Magnussen – twee uitermate ervaren rotten in het vak – raakten elkaar in het startgewoel en startten en kettingreactie met de nodige schade doorheen het veld tot gevolg. Een safetycar periode van 10 minuten volgde en bij de herstart kon polesitter Nicky Pastorelli (V8 Racing) de leiding vasthouden voor een opzettende Niccolò Schirò (Villorba Corse). Beide wagens zouden echter omwille van hun 30 handicapseconden buiten de top 10 finishen.
 
GPR - Aston Martin V12 Vantage GT3
GPR - Aston Martin V12 Vantage GT3
Ook Maxime Soulet reed zich weer in de kijker met de GPR Aston Martin V12 Vantage door gedurende zijn stint beslag te leggen op de vierde plaats, net achter de SMP Racing Ferrari van Roman Mavlanov met wie het zelfs tot een klein contact kwam. Alvaro Barba bracht de Belgische Aston uiteindelijk als tiende over de meet (15s handicap), terwijl Pol Rossel met de SMP Ferrari zonder oponthoud in de pits als tweede afklopte, synoniem aan de zege in GTS .
 
Bhai Tech Racing - McLaren MP4-12 GT3 #65
Bhai Tech Racing - McLaren MP4-12 GT3 #65
De titel in GTS ging in extremis naar voormalig F1-piloot Giorgio Pantano. De Italiaan die dit weekend zijn Bhai Tech McLaren deelde met fabriekspiloot Alvaro Parente kon in de laatste ronde nog net de AF Corse Ferrari van Onidi-Salaquarda inhalen en kwam zo op gelijke hoogte te staan met Lorenzo Bontempelli (Kessel Racing) in de puntenstand, Pantano behaalde gedurende het seizoen echter meer overwinningen en mag zich dus GTS-kampioen noemen.

Yves Weerts deed drie plekken beter dan gisteren en werd vandaag 22e aan het stuur van zijn WRT Audi. Bert Longin moest nog maar eens opgeven na een seizoen met heel wat tegenslagen.

2cb7f95e5407230cde541ed08418c0b3dcf42a48.jpg


Foto: GT Open/Foto SpeedySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in International GT Open op zondag 10 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons