van der Horst

​Barcelona: Zege voor Peter/Broniszewski (Kessel Ferrari) – GPR primus in GTS

Kessel Racing - Ferrari 458 Italia #11
Kessel Racing - Ferrari 458 Italia #11
De zwart-gele Kessel Ferrari GT2 van Philipp Peter-Michael Broniszewski heeft zijn terugkeer niet gemist en won meteen de eerste GT Open race van het weekend verreden over 70 minuten. Het Oostenrijks-Poolse duo vertrok van op de zesde plek en kon bij de start meteen enkele posities oprukken. Na de pitstops kwam de Ferrari in handen van Broniszewski aan de leiding te liggen en de Pool diepte vervolgens het verschil met de achtervolgers verder uit om aan de meet met een marge van 30 seconden de zwart-wit geblokte vlag te nemen. Opmerkelijk detail is dat de ophanging van de Kessel bolide het begaf in de laatste bocht, zonder al te veel erg uiteindelijk.
GPR - Aston Martin V12 Vantage GT3
GPR - Aston Martin V12 Vantage GT3
Achter de winnaars speelde zich een strijd af tussen de V8 Racing Corvette van Nicky Pastorelli en de GPR Aston Martin in handen van Maxime Soulet. Beiden maakten veel posities goed tijdens hun stint en finishten respectievelijk als tweede en derde met een onderling verschil van goed 1 seconde. Het laatste schavot op het algemene podium betekende meteen ook de overwinning in GTS (GT3) voor het Belgische Aston Martin team, dat daarmee het slechte weekend op Monza wegspoelt.
 
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Bert Longin bleef wederom niet van pech gespaard en moest na een aanrijding met de SMP Racing Ferrari van Mavlanov de handdoek in de ring gooien. Ook de polesitter haalde de finish niet, Niccolò Schirò strandde met zijn Scuderia Villorba Corse Ferrari in de grindbak na een licht duwtje van de V8 Racing Corvette van Pastorelli. Yves Weerts klopte tot slot als 25e af met zijn WRT Audi die hij dit weekend deelt met Filipe Albuquerque.

7203fb9e9791cd1bf39328471068fc776b172bd9.jpg







Foto's: GT Open/Foto Speedy



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in International GT Open op zaterdag 9 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons