van der Horst

Barcelona: Nabeschouwing SRT

Het Belgische SRT betwistte in 2014 het volledige International GT Open kampioenschap, met een Corvette C6.R GTE. Het Belgische team behaalde dit seizoen, in zijn comebackjaar, maar liefst 3 zeges, 6 bijkomende podiumplaatsen en droeg zo in grote mate bij tot de merkentitel van Corvette in het gereputeerde internationale kampioenschap voor GT-wagens.
  • Shopa
Het comebackjaar van SRT, een team geleid door vader en zoon Patrick en Niels Selleslagh, was zonder meer een succes. Voor 2015 mikt het Brusselse team op een nieuw seizoen in het International GT Open, maar ook een deelname aan de GTE-klasse in de hoogstaande European Le Mans Series staat op het verlanglijstje van het team.  

“Toegegeven, dit afsluitende weekend van de International GT Open was met een 9de en 5de plaats, niet meteen een droomfinale voor het team”, is teammanager Patrick Selleslagh eerlijk. “De afstelling van de wagen bleek een zorgenkind en enkele race-incidenten deden de rest. Nu goed, de algemene bilan van het seizoen is goed, met drie zeges en nog een reeks podiumplaatsen en uiteraard ben ik zeer blij dat we met SRT hebben bijgedragen tot de merkentitel voor Corvette. We hebben met ons team een band van meer dan 10 seizoenen met de constructeur uit Detroit en voor wat mij betreft gaan we nog een aantal seizoen samen door. Ik ben overigens zeer gelukkig met onze deelname aan de International GT Open, een stevig kampioenschap met pittige concurrentie.”

De successen in het International GT Open liggen uiteraard in het verlengde van de zeges in het verleden van SRT met Corvette, onder meer in de 24 Uur van Zolder, het Belcar kampioenschap, de FIA GT en last but not least het WK GT1.

“In 2015 gaan we dan ook verder met onze Corvette C6.R GTE en we opteren uiteraard voor het kampioenschap waar we dit seizoen in gestart zijn, maar ook de European Le Mans Series zijn een ernstige piste. Onze Corvette vindt er zijn natuurlijke habitat terug, in een kampioenschap dat zijn oorsprong vindt in Le Mans. Wie wil racen tegen Aston Martin, Ferrari en andere Porsche, kan dat met onze machine zeker doen. De European Le Mans Series tellen vijf races op schitterende circuits, met een prachtig deelnemersveld. Uiteraard ben ik er van overtuigd dat SRT daar meer dan zijn mannetje zal kunnen staan.

SRT PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in International GT Open op dinsdag 4 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons