van der Horst

Barcelona: Race 1: zege voor Montermini/Schiro, Soulet derde

Montermini/Schirò - Scuderia Villorba Corse
Montermini/Schirò - Scuderia Villorba Corse
Andrea Montermini en Niccolò Schirò hebben de eerste wedstrijd van het finale weekend van de International GT Open gewonnen. De Italianen van Scuderia Villorba Corse bleven in hun Ferrari 458 de titelconcurrenten Roman Mavlanov/Daniel Zampieri (SMP Racing - Ferrari 458) voor. De derde kanshebber op de titel, de Chevrolet Corvette C6 van Miguel Ramos en Nicky Pastorelli (V8 Racing) had pech. Montermini/Schirò nemen zo de leiding in het kampioenschap over maar de beslissing zal pas in de tweede wedstrijd vallen.
  • Prospeed Competition
Na de start behield polesitter Zampieri de leiding gevolgd door onze landgenoot Maxime Soulet in de Chevrolet Corvette C6 V8 Racing #4 en Montermini. In de eerste ronde vond er een stevige botsing plaats tussen de leider in het kampioenschap Ramos en de Ferrari AF Corse #56 van Marco Cioci die zijn wagen deelde met Gianluca Roda, leider in GTS. De Ferrari verloor heel wat plaatsen maar kon gewoon verder rijden. De Chevrolet daarentegen kende stevige schade en kreeg bovendien een drive through aan de broek. Een bittere pil voor het Nederlandse team in de titelstrijd. 

Vooraan sloeg Zampieri een kloofje terwijl in GTS Cioci een sterke inhaalrace kende waarbij hij zelfs Viacheslav Maleev inhaalde. Maleev reed samen met José Manuel Pérez-Aicart, de uitdager voor de titel
Mavlanov/Zampieri - SMP Racing Ferrari 458
Mavlanov/Zampieri - SMP Racing Ferrari 458
van Roda. Na de rijderswissels nam Diederich Sijthoff, die het stuur overnam van Maxime Soulet, de leiding. Achter hem kwamen Schirò en Mavlanov. Zowel Schirò als Mavlanov sloegen er echter in om de Amerikaanse bolide in te halen en zo won Schirò vóór Mavlanov en Sijthoff. Vierde en eerste in GTS waren Shaun Bafle en Phil Keen (Ferrari 458 - Shaun Bafle) vóór de Audi R8 van Team Novadriver met César Campaniço en Aditya Patel.

Met nog één race te gaan zijn Montermini/Schirò dus de nieuwe leiders in het kampioenschap maar hun voorsprong op Zampieri/Mavlanov bedraagt slechts één puntje. Ramos/Pastorelli werden uiteindelijk in de wedstrijd achttiende en laatste en kijken nu tegen een achterstand op van vijftien punten. Belangrijk om te onthouden is echter dat in de GT Open het slechtse resultaat vervalt. Aangezien Montermini/Schirrò elke wedstrijd punten hebben gepakt, verliezen ze momenteel drie punten. In GTS is de titel beslist. Na een uitstekende vierde plaats nog voor Roda en een vijfde slechts voor Pérez-Aicart kan niemand nog de Italiaan inhalen. 

Foto: GT Open



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in International GT Open op zaterdag 1 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons