van der Horst

Barcelona: spannende finale op komst

Ramos/Pastorelli - V8 Racing Corvette
Ramos/Pastorelli - V8 Racing Corvette
Dit weekend heeft de finale plaats van de International GT Open. Op het Circuit de Catalunyta in Montmélo, net buiten Barcelona, komen 23 wagens aan de start waarvan vijf in de SGT-klasse en achttien in GTS. In beide kampioenschappen is de titel nog niet beslist en vooral in SGT belooft het erg spannend te worden. Slechts twee puntjes scheiden een Chevrolet en twee Ferrari's.
Daniel Zampieri en Roman Mavlanov voeren momenteel het klassement aan met hun Ferrari 458 #60 van SMP Racing/Russian Bears. Op twee punten vinden we Miguel Ramos en Nicky Pastorelli met hun Nederlandse Chevrolet Corvette C6 #2 van V8 Racing met 86 punten. Ironisch genoeg zijn zij het  die de stand in het algemeen klassement aanvoeren. De kampioen van 2013, Andrea Montermini, heeft evenveel punten net als Niccolò Schirò. Het duo rijdt voor de kleuren van Scuderia Villorba Corse in de Ferrari 458 #1. Mathematisch heeft onze landgenoot Maxime Soulet, in de andere Corvette van V8 Racing (#4), nog een waterkansje op de titel. 

In GTS domineert Ferrari het kampioenschap. Aan de leiding vinden we Giorgio Roda (Ferrari 458 #56, AF Corse) met negen punten voorsprong op José Manuel Perez-Aicart (Ferrari 458 #61, SMP Racing/Russian Bears). Op de derde plaats in het kampioenschap vinden we, op dertien punten van Roda, Paolo Ruberti. Aangezien de Italiaan meestal een duo vormt met Roda is hij kansloos echter voor de titel. Zijn plaats wordt overigens ingenomen door Marco Cioci. Perez-Aicart wordt bijgestaan door Vyacheslav Maleev. 

Naast de strijd om de titel zijn er enkele opvallende gastoptredens in Barcelona in de GTS-afdeling. 

Foto: GT OpenSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in International GT Open op donderdag 30 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons