van der Horst

Barcelona: GT Open titel is voor Miguel Ramos en Alvaro Parente

Alvaro Parente/Miguel Ramos - Teo Martin Motorsport McLaren 650S
Alvaro Parente/Miguel Ramos - Teo Martin Motorsport McLaren 650S
In Barcelona behaalden Miguel Ramos en Alvaro Parente met hun McLaren van Teo Martin Motorsport de GT Open titel. Zij Behaalden tweemaal een derde plaats maar dat was ruimschoots voldoende om zich tot kampioen te kronen. De races werden gewonnen door Fernando Monje en Andrew Watson (Teo Martin Motorsport McLaren 650S) en Perez Companc/Giammaria (AF Corse Ferrari 458 Italia)
Het GT Open kende een moeilijk jaar, in een poging de kosten te drukken werden de GTE/GT2 bolides verbannen en werden de GT3 wagens tot de topklasse gepromoveerd. Die verandering pakte aanvankelijk niet goed uit, de deelnemersvelden in het begin van het jaar oogden mager en bestonden bijna uitsluitend uit Ferrari’s, slechts bij de laatste drie manches krikten enkele gastwagens het niveau terug op. Toch zet men door en ook in 2016 zal het kampioenschap plaatsvinden met ondermeer een manche op het circuit van Francorchamps eind mei.

Lathouras/Rugolo - AF Corse Ferrari 458 Italia
Lathouras/Rugolo - AF Corse Ferrari 458 Italia
Pasin Lathouras/Michele Rugolo (AF Corse Ferrari) waren de enigen die het Teo Martin Motorsport duo van de titel konden houden, maar dan moesten de Ferrari rijders zeker het weekend starten met een zege. Maar al in het begin van de race moest Rugolo de leiding van de race afstaan aan Parente, maar na de verplichte pitstop was het toch weer de Ferrari die op kop lag voor de McLaren’s van Ramos en Watson. Watson ging aan Ramos voorbij en begon in te lopen op de Ferrari van Lathouras. De Thaise rijder kraakte en ging in de fout en moest de leiding afstaan aan Watson. Rugolo en Lathouras werden nog tweede maar met hun derde plaats behaalden Parente en Ramos de titel.

Barcelona; Uitslag race 1:

1. Monje/Watson (Teo Martín Motorsport McLaren 650S) 38 ronden
2. Lathouras/Rugolo (AF Corse Ferrari 458 Italia) +15.954
3. Ramos/Parente (Teo Martín Motorsport McLaren 650S) +23.620
4. Perera/Hassid (TDS Racing BMW Z4) +27.243
5. Balzan/Benucci (Villorba Corse Ferrari 458 Italia) +28.598

Start race 2
Start race 2
De eerste ronde verliep uiterst verwarrend, verscheidene wagens raakten elkaar en zowel Watson (McLaren) en Peter Kox (McLaren) kregen dan nog een drive through voor het aantikken van een tegenstander. De Shaune Balfe Ferrari van Alessandro Balzan en Phil Keen kwam alzo aan de leiding maar zij zakten na de rijderswissel terug naar de tweede plaats na de Villorba Corse Ferrari van Balzan en Benucci. Maar dan kwam Perez Companc aanzetten en hij ging zonder problemen voorbij de beide Ferrari’s en reed alzo naar de zege. Op het einde van de race ging Parente nog voorbij Benucci en pakte de laatste podiumplaats.  

Barcelona; Uitslag race 2:

1. Perez Companc/Giammaria (AF Corse Ferrari 458 Italia) 32 ronden
2. Balfe/Keen  (Shaune Balfe Ferrari 458 Italia) +4.181
3. Ramos/Parente (Teo Martín Motorsport McLaren 650S) +7.647
4. Balzan/Benucci (Villorba Corse Ferrari 458 Italia) +15.752
5. Pezzucchi/Biagi (Krypton Motorsport Porsche) +20.038

Foto's: GT Open
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op maandag 2 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons