van der Horst

Barcelona: Ide pakt Sprint-titel na nieuwe podiumplaats

Start Main Race Barcelona
Start Main Race Barcelona
Enzo Ide had nog maar één punt nodig maar haalde de Sprint Cup-titel in stijl binnen door opnieuw een podiumplaats te pakken tijdens de Main Race in Barcelona deze namiddag. De zege was voor het eerst dit seizoen voor de AKKA ASP Mercedes van Tristan Vautier en Felix Rosenqvist, voor de M-Sport Bentley van Maxime Soulet en Andy Soucek. Frédéric Vervisch en Laurens Vanthoor reden alweer een sterke inhaalrace, die dit keer wel beloond werd, en wel met een vierde plaats.
Enzo Ide vlak voor de start
Enzo Ide vlak voor de start
Voor de wedstrijd had Ide al laten weten geen onnodige risico's te nemen, bij de start vanop de pole bood hij dan ook weinig weerwerk tegenover de AKKA ASP Mercedes. Enkele ronden later liet hij ook zijn tweede plek aan een sterk opzittende Soulet in de Bentley. Een mooie wedstrijd werd het ook voor Alessio Picariello die in de Phoenix Racing Audi tijdens het laatste half uur de HTP Mercedes van Maxi Buhk en Dominik Baumann mooi achter zich liet. Het duo pakte met de achtste plaats alsnog de algemene Blancpain GT Series-titel, met HTP Motorsport dat de teamstitel in de wacht sleepte. WRT werd dan weer teamkampioen in de Sprint Cup.

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zondag 2 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons