van der Horst

Barcelona: ISR Audi op pole - Frijns en Ide slepen derde startplaats in de wacht

WRT Audi R8 LMS
WRT Audi R8 LMS
De seizoensfinale van de Blancpain GT Sprint Series dit weekend te Barcelona belooft erg spannend te worden, kampioenschapsleider Enzo Ide mocht deze namiddag dankzij zijn invallende teamgenoot Robin Frijns al een klein eerste succesje vieren met een mooie derde startplaats voor de WRT Audi #33. De directe concurrentie, in de vorm van Maxi Buhk en Dominik Baumann in de HTP Mercedes #84, kwam slechts tot een achtste tijd op 34 deelnemers.
ISR Audi R8 LMS
ISR Audi R8 LMS
De pole ging ietwat onverwacht naar Franck Perera in de ISR Audi die er op het einde van de beslissende Q3 een 1:46.493 uitperste, vóór de GRT Lamborghini #63 van Mirko Bortolotti, die eerder in Q2 de primus was. De vierde tijd was er voor de HTP Mercedes #86 van Jules Szymkowiak en Bernd Schneider, zij tellen 20 punten achterstand op puntenleider Ide en maken mathematisch ook nog een kans op de titel. Het verleden leerde ons echter al dat het vooral teamcollega's Buhk en Baumann zullen zijn die morgen voor de meeste druk zullen zorgen.

Laurens Vanthoor & Frédéric Vervisch
Laurens Vanthoor & Frédéric Vervisch
Aan Belgische zijde zagen we bovendien een tiende tijd voor Dries Vanthoor, die vanochtend nog zwaar van de baan ging met de WRT Audi #4. Alessio Picariello reed de 15e tijd, onze jonge landgenoot was tijdens de eerste vrije training dan weer de allersnelste. Frédéric Vervisch en Laurens Vanthoor misten in de WRT Audi #1 dan weer nipt Q3 na een motorwissel eerder op de dag. Zij mogen de kwalificatierace van morgenvroeg om 9u15 als 18e aanvatten.

Enzo Ide
Enzo Ide
Enzo Ide: "Ik ben erg blij met de derde tijd die Robin Frijns in Q3 kon realiseren. Het is op deze baan immers erg belangrijk om aan de binnenkant te starten voor de eerste bocht."

--- Uitslag Q3 BGTSSC Barcelona 2016 (PDF) ---


Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zaterdag 1 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons