van der Horst

Barcelona: Opnieuw Leimer in main race - Vandierendonck vice kampioen GT Sports Club

Cedric Leimer: Lamborghini Huracan
Cedric Leimer: Lamborghini Huracan
Na de qualifying race heeft de Zwitserse nieuwkomer Cedric Leimer met zijn Lamborghini Huracàn nu ook de main race achter zijn naam gezet tijdens het laatste weekend van de Blancpain GT Sports Club. Kampioen Broneszewski werd in zijn Ferrari 458 GT3 tweede voor onze landgenoot Nicolas Vandierendonck die vice kampioen wordt met de SRT Corvette GTE.
  • Powercars
Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette ZR1 GTE
Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette ZR1 GTE
Op de openingsrace in Misano na won de Poolse Ferrari rijder zowat alles wat er te winnen was en kroonde zich reeds voor het slotweekend in Barcelona tot kampioen in de GT Sports Club. Terecht of onterecht? Dat laten we in het midden gezien de Pool ook alle andere wedstrijden van de Blancpain GT Series meereed en zodoende steeds beter voorbereid aan de start kwam. We onthouden van het seizoen vooral dat er hard werd geknokt voor de ereplaatsen, dat we enkele zeer spannende races hebben gezien met ondermeer enkele landgenoten in de hoofdrol en dat Patrick Van Glabeke in zijn Ferrari misschien wel de pechvogel van het seizoen is met twee brilscorers door enerzijds technische averij in Misano en een zware aanrijding, veroorzaakt door Cordoni in Paul Ricard.

Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Een tweede landgenoot, Nicolas Vandierendonck, scoorde dan weer regelmatiger en na een knappe wedstrijd in Spa kwam de West-Vlaming op de tweede plaats in het kampioenschap. Hij realiseerde ook de pole in Barcelona met de SRT-Corvette, maar verloor tijdens de qualifying race enkele kostbare punten door vierde te eindigen na Cordoni die zijn voornaamste opponent was tijdens de strijd voor de vice titel. Maar tijdens de main race raakte Cordoni niet verder dan een zesde plaats en terwijl de Corvette van de Shipex rijder zich naar een mooie derde plaats reed en dus een podiumplaats realiseerde tijdens de afsluitende race. Zodoende is Nicolas Vandierendonck vice kammpioen in de GT Sports Club 2016.

Pofium main race met Leimer, Broniszewski & Vandierendonck
Pofium main race met Leimer, Broniszewski & Vandierendonck
De race begon met een zware crash na een ronde van onze landgenoot Jean-Michel Baert in diens nieuwe Audi, waardoor de wedstrijd gedurende een kwartier werd geneutraliseerd. Nadien waren er nog weinig verschuivingen en ging Martin Lanting nog in de fout op een moment dat hij in strijd was met de besnorde Amerikaan Earle voor de zege in de Iron Cup. Lanting verloor kostbare plaatsen, maar had op het einde van de rit nog één puntje over om zichzelf op te volgen als verdiende kampioen in de Iron Cup. Ook Louis-Philippe Soenen mocht mee op het podium van de Iron Cup tijdens de main race.

Louis-Philippe Soenen & Martin Lanting
Louis-Philippe Soenen & Martin Lanting
In de eindstand krijgen we na de top 3 Broneszcewski, Vandierendonck en Cordoni een ex aequo vierde plaats met Patrick Van Glabeke, Leimer en Perfetti, terwijl Lanting van de vierde naar de zevende plaats verhuist, maar wel kampioen is in de Iron Cup voor piloten boven de 60 jaar. Lanting gaat De Bernardi, Misslin en Roda Ojjech die ex aequo de 10de plaats deelt met McKansy voor.


Foto's: SRO

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Blancpain GT Sports Club op zondag 2 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons