van der Horst

Barcelona: Winst voor Cédric Leimer in qualifying race van GT Sports Club

Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette ZR1 GTE
Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette ZR1 GTE
Tijdens de laatste qualifying race van het seizoen in Barcelona ging de zege overtuigend naar de Lamborghini Huracàn van nieuwkomer in de GT Sports Club, Cédric Leimer voor de Kessel-Ferrari van kampioen Michal Broniszewski en de AF Corse Ferrari van Mario Cordoni.
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Pole sitter Nicolas Vandierendonck mocht in zijn SRT Corvette GTE de bende op sleeptouw pakken en reed samen met Leimer en Broniszewski weg van de rest terwijl Cordoni, Cayrolle, Ricci en Van Glabeke iets verder volgden en een tweede peloton vormden. Patrick Van Glabeke verloor wat tijd bij de start, maar kon zich reeds in het prille wedstrijdbegin ontdoen van Baert in de nieuwe Audi R8 en de Ferrari van Font Casas. Maar in de Mercedes van Ricci moest hij zijn meerdere erkennen en hij eindigde uiteindelijk zevende, net buiten de punten.
"Mijn chrono's waren goed en ik liep in richting top 5, maar ik verloor teveel tijd na een tumultueuze start en hoop straks een vlottere start te nemen," aldus de Curbstone bezieler. 

Jean-Michel Baert - Audi R8 GT3 LMS ultra
Jean-Michel Baert - Audi R8 GT3 LMS ultra
Vooraan kon Vandierendonck drie ronden lang zijn leiderspositie verdedigen voor Leimer en Broneszewski die het commando overnamen. Even later dook ook Cordoni voorbij de Corvette en de strijd om de vice titel kon beginnen. In het wedstrijdslot deed de West-Vlaming nog een ultieme aanval op de Italiaan, maar strandde aan de finish op een halve seconde van het podium.

Inzake de Iron Cup was er winst voor Martin Lanting voor Brunstedt en Soenen, nadat Earle een tijdlang aan de leiding reed, maar naar de kant moest met een lekke band. Hierdoor komt Lanting een stap dichter bij zijn tweede Iron Cup titel op rij.

Louis-Philippe Soenen - Audi R8 GT3 LMS
Louis-Philippe Soenen - Audi R8 GT3 LMS
In de tussenstand komt Cordoni nu op twee punten van Vandierendonck in de strijd om de vice titel, terwijl het voor de overige ereplaatsen bijzonder spannend wordt met Lanting, Van Glabeke en de Bernardi op amper twee punten van elkaar.

Deze namiddag wordt dan de laatste main race van het seizoen verreden met de eerste startrij voor de de Lamborghini van Leimer en de Ferrari van Broniszewski. De tweede startrij is voor Cordoni en Van Dierendonck met achter hen Cayrolle, Ricci, Van Glabeke, Ulrich, de Bernardi, Pons en de rest van het 26-koppig startveld.   

Foto's:Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Blancpain GT Sports Club op zondag 2 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons