van der Horst

Barcelona: Zege in kwalificatierace brengt Ide op zucht van titel

Start Qualifying Race Barcelona
Start Qualifying Race Barcelona
De kwalificatierace verliep vanmorgen in Barcelona geheel volgens plan voor Enzo Ide en WRT; Robin Frijns pakte in de startnummer 1 in de eerste bocht de leiding vanaf de derde startplaats en sloeg meteen een gat met de concurrentie. De beide HTP Motorsport Mercedessen hadden een mindere dag, alleen Dominik Baumann en Maxi Buhk konden door middel van een zesde plaats één schamel puntje uit de brand slepen, waardoor zij op 24 punten staan met nog slechts één race te gaan en 25 punten te verdelen in de Sprint Cup.
WRT Audi R8 LMS
WRT Audi R8 LMS
Jules Szymkowiak en Bernd Schneider leken nochtans in de beginfase alsnog een goede zaak te doen in het kampioenschap doordat onze Noorderbuur de tweede plaats had gepakt. Vlak voor het openen van het pitstop window kwam echter de ontnuchtering; een drive through penalty omdat hij het circuit in de eerste chicane had afgesneden en zo enkele posities wist te winnen, een straf die ook de Garage 59 McLaren van Rob Bell en Alvaro Parente te beurt viel.

Podium Qualifying Race Barcelona
Podium Qualifying Race Barcelona
Vooraan leverde de WRT-crew een erg snelle pitstop af waardoor Ide's leiding nooit meer in gevaar kwam. Ook de startnummer 1 reed een dijk van een wedstrijd, Frédéric Vervisch bracht de auto naar de dertiende plaats, Laurens Vanthoor reed daarna, na alweer een uitstekende stop van WRT, de auto zelfs naar de tweede plaats algemeen. Voor een licht tikje tegen de ISR Audi van polesitters Franck Perera en Marlon Stockinger in de absolute eindfase kreeg het duo echter een straf van 30 seconden aangesmeerd, weg tweede plaats en uiteindelijk werden ze pas als 13e geklasseerd. Zo ging de tweede stek alsnog naar de GRT Lamborghini van Mirko Bortolotti en Nicolas Pohler, zij het wel op bijna 13 seconden van winnaar Ide. Maxime Soulet miste in de M-Sport Bentley net het podium ten voordele van de AKKA ASP Mercedes van Tristan Vautier en Felix Rosenqvist.

De zege in de Silver Cup was voor Alessio Picariello in de Phoenix Racing Audi die onze landgenoot deelt met Nicolaj Moller-Madsen, zij werden zevende algemeen. De Main Race begint straks om iets over 14u.

Foto's: Racing International Photography
 Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zondag 2 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons