van der Horst

Barcelona: Nabeschouwing van Dries Vanthoor

Dries Vanthoor was dit weekend weer aan het racen en dat in de allerlaatste manche van de BLANCPAIN GT SERIES op de F1-omloop van Barcelona. In de WRT Audi R8 LMS reed Vanthoor een sterk weekend, samen met zijn teamgenoten Ezequiel Perez-Companc en Alex Riberas, waarbij een podium om het seizoen af te sluiten zeker was mogelijk geweest, maar een race-incident in de laatste fase van de drie duur urende race besliste daar anders over. Het doek valt zo over een Blancpain-seizoen met een zege in Misano, maar met ook heel wat pech, pech die maakt dat Dries Vanthoor zijn ambitie om bovenaan het kampioenschap te eindigen niet heeft kunnen waarmaken. Nu maakt Vanthoor zich op voor de finale van de Intercontinental GT Series in het Zuid-Afrikaanse Kyalami, waar hij samen met Kelvin van der Linde en Frederic Vervisch de winst van Suzuka wil herhalen. Om op 16 en 17 november het seizoen dan helemaal af te sluiten zal Dries Vanthoor de kleuren van Audi Sport Team WRT verdedigen in de FIA GT World Cup in Macau.
  • Skylimit Events
Zoals we van hem gewoon zijn, zagen we ook bij de finale van de Blancpain GT Series Endurance Cup in Barcelona een zeer sterke Dries Vanthoor. Nadat hij zijn kwalificatiesessie als tweede afsloot, mochten Dries en zijn teamgenoten Ezequiel Perez-Companc en Alex Riberas vanaf de 4de plaats vertrekken, een startplaats bepaald door het gemiddelde van de drie chrono’s. In de slotfase van de race zelf streed de snelle Limburger voor de tweede plaats. 

Dries Vanthoor: “Hoewel de aanvangsfase van de wedstrijd moeilijk was, vertoefde ik in de slotminuten van de race op de derde plaats en het team liet me over de radio weten dat ik een aanval op de wagen voor me mocht wagen. Dat is precies wat ik deed. Helaas is het verkeerd uitgedraaid, omdat ik op het gras terecht kwam. Dat hoort echter bij de autosport op hoog niveau, want wij racen om te winnen, niet om achter elkaar te blijven rijden. Het was echt geen goed seizoen voor ons in Endurance, maar ik ben er zeker van dat we volgend jaar kunnen revanche nemen.”

Persbericht Dries VanthoorDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op dinsdag 1 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons