van der Horst

Barcelona: Nabeschouwing van Louis Machiels

Dit weekend werd de finale verreden van de Blancpain GT op de F1-omloop van Barcelona. Samen met Andrea Bertolini en Niek Hommerson reed de Limburgse ondernemer Louis Machiels na een incident in de openingsfase nog naar een zesde plaats, voldoende voor de titel in de Pro/AM-Categorie, een prachtige bekroning na een lang seizoen 2019. Voor Louis Machiels is het al de derde titel in de Blancpain GT Series, een kampioenschap waaraan hij al sinds de begindagen trouw is. Louis Machiels kreeg de titel in Barcelona zeker niet cadeau, want het was wachten tot de laatste fase van de race om zekerheid over de bekroning te kennen.
Tien raceweekends lang, waarvan vijf sprint en vijf uithoudingsmeetings, hebben Louis Machiels, Andrea Bertolini en Niek Hommerson – Hommerson in de uithoudingsraces – moeten knokken voor de titel. Het seizoen was lang en intens, met enkele moeilijke passages, maar evenzeer hoogtepunten en meerdere zeges. De Ferrari 488 GT3 bleek nog maar eens een gedegen racewapen en AF Corse, zelf beloond met de titel bij de teams, toonde nog maar eens waarom zoveel rijders wereldwijd beroep doen op de ervaring en de kennis van het Italiaanse team. Na bijna 50 uur racen, van april tot eind september, is dan de ontknoping gevallen, met een derde titel voor de Hasseltse ondernemer Louis Machiels. 

Louis Machiels: “Zonder het wedstrijdincident in de aanvangsfase, was het mogelijk geweest om zeker nog beter te doen, misschien was een podium hier in Barcelona wel mogelijk geweest, een podium is altijd mooier om de titel te vieren. Maar goed, we zijn kampioen en dat is veruit het belangrijkste, na een lang en slopend seizoen. Het is een cliché, maar laat mij toe om mijn teamgenoten, Niek en Andrea te bedanken voor het fantastische werk, maar ook AF Corse en Ferrari voor de ondersteuning een heel seizoen lang. Dit is een prachtig seizoen geworden, met bovendien een mooie ereplaats in mijn thuisrace, de 24 Uur van Zolder als extra. Ik ben blij dat ik nog steeds op internationaal en nationaal niveau mijn mannetje mag en kan staan en ik heb nog niet meteen de intentie om mijn helm aan de haak te hangen. Weet je, ergens droom ik er zelfs van om samen met mijn zonen, die vandaag nog aan karting doen, ooit eens een mooie race te rijden. Nu gaan we echter eerst vieren en genieten van onze titel!”     

Persbericht Louis MachielsDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op zondag 29 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons