van der Horst

Barcelona: Voorbeschouwing van Gilles Magnus

Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
De TCR Europe en TCR Benelux-kampioenschappen zitten in de laatste rechte lijn. Dit weekend wordt in Barcelona de voorlaatste manche van een heel intens seizoen afgewerkt. Bij de revelaties van dit jaar ook Gilles Magnus. Aan het stuur van een kwieke Audi RS 3 LMS koestert de vertegenwoordiger van het RACB National Team grote ambities.
Het is een vertrouwde omloop waar Gilles Magnus dit weekend opnieuw de sfeer van TCR Europe en TCR Benelux mag opsnuiven.

“Tijdens mijn eerste seizoen in de eenzitterij heb ik hier ook al gereden. Dat dateert al van 2016, maar zoals heel wat rijders van mijn generatie heb ik duizenden rondjes van het Catalaanse circuit op een console geracet. Ik hou wel van dit F1-circuit, met zijn brede uitloopstroken en enkele snelle bochten”, stelt de Belg.

De Antwerpenaar vermoedt ook dat zijn zwart-geel-rode Audi opnieuw competitief voor de dag zal komen.
“Het goede nieuws is dat we geen grammetje ‘compensation weight’ meer meesleuren. Die beruchte ballast speelde ons tijdens de vorige meetings wel parten. Nu beschik ik opnieuw over een wendbare en performante Audi. Dat zou een groot voordeel moeten zijn, zeker in het rechte stuk voor de hoofdtribune.”

De doelen van onze landgenoot zijn duidelijk:

“Tijdens de vorige races miste ik wat luciditeit. Ik wil uit mijn fouten leren, maar ook beseffen dat ik een felbevochten competitie als de TCR je niet altijd meester van je eigen lot bent. Ik ga er echter alles aan doen om opnieuw met het succes aan te knopen. Ik wil Barcelona verlaten nadat ik in beide races heel wat punten heb gescoord.”

Persbericht RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op donderdag 19 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons