van der Horst

Barcelona: Angélique Detavernier maakt wederoptreden

Angélique Detavernier behaalde in 2019 enkele podiums in de European GT4 Series
Angélique Detavernier behaalde in 2019 enkele podiums in de European GT4 Series
Angélique Detavernier zagen we dit seizoen nog niet aan het werk in de Blancpain GT Sports Club, maar daar komt dit weekend, tijdens de seizoensafsluiter in Barcelona, dus verandering in. De West-Vlaamse zagen we vorig seizoen enkele keren in actie komen met een Ferrari 488 GT3 uit de stal van AF Corse, maar ze ruilt nu de ene Italiaanse bolide in voor de andere. De Lamborghini Huracan GT3 van Team HB Racing wordt komend weekend in Spanje haar strijdwapen.
Louis-Philippe Soenen - Ferrari 488 GT3
Louis-Philippe Soenen - Ferrari 488 GT3
Naast Louis-Philippe Soenen (AF Corse Ferrari) zien we dus een tweede Belgische deelname in een voorlopig deelnemersveld van 15 wagens. Zoals we eerder al berichtten is ook WRT dit weekend van de partij in de GT Sports Club, en wel met een première, namelijk de nieuwe Audi R8 LMS GT2. Naar goede gewoonte worden er twee wedstrijden afgewerkt van 45 minuten, eentje op zaterdag om 17u, de tweede op zondagochtend om 11u.

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
Angélique Detavernier is tevens de manager van Frédéric Vervisch, maar onze landgenoot zien we dit weekend niet in Barcelona maar op de Saschenring in actie. De seizoensfinales van zowel de Blancpain GT Series als ADAC GT vallen immers in hetzelfde weekend en Dries Vanthoor zal WRT vervoegen in Barcelona. Zo neemt Vervisch de plaats in van de jongste Vanthoor naast Ricardo Feller bij Land Motorsport.

Foto's: Arne Simons - Racing International Photography - Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sports Club op woensdag 25 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons