van der Horst

Barcelona: Arnage Competition controleert van begin tot eind

Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
Tijdens de Virtual Belcar-manche op het circuit van Barcelona was het Arnage Competition die met de winst ging lopen. Jimmy Antunes en Carlos Diegues vertrokken vanaf pole en bleven uit de handen van hun concurrenten. Ook dominantie in de andere klassen, al hielp de chaotische start daar wel een tikkeltje bij.
Gevecht tussen Valkyrie Competition en SimDistrict Vibe eSports GT3 Green
Gevecht tussen Valkyrie Competition en SimDistrict Vibe eSports GT3 Green
Terwijl Antunes en Diegues stelselmatig hun voorsprong uitbreidden, was de strijd om de tweede plaats vooral te voelen tijdens het tweede uur tussen de Lamborghini's van Valkyrie Competition met Jonathan Poulet en Victor Gramain en Simdistrict Vibe eSports GT3 Green met Scott McFaull, Sami Favre en Olivier Bultynck. McFaull leidde de dans in het openingsuur, maar Simdistrict werd gepasseerd door Valkyrie bij de eerste pitstops. Favre kon zijn wagonnetje aanhaken bij Gramain en er zelfs voorbij geraken, maar bij de pitstops ging het voordeel wederom naar Valkyrie Competition. Dat resulteerde ook in de tweede plaats, terwijl Simdistrict Vibe eSports GT3 Green tevreden moest zijn met het laagste podiumtrapje.

GTE Racing by RED ANT - Porsche 911 GT3 Cup (992)
GTE Racing by RED ANT - Porsche 911 GT3 Cup (992)
In Belcar 2 liep de aanvangsfase niet vlot voor Flemish Simsports Yellow by Viraco. Christof Raes raakte vooraan al vlug mee verwikkeld in de strijd met de Belcar 1-wagens, maar eindigde uiteindelijk in het grind en mocht aan een inhaalrace beginnen. Hierdoor namen GTE Racing by Red Ant met Renzo Uylenbroeck en Maxim Van den Hove het heft resoluut in handen en eindigden zij de race met twee ronden voorsprong op de rest. Raes en teamgenoot Maarten Dekens konden zich terug opwerken tot de rest van de groep en behaalde uiteindelijk nog de tweede plek. Loïc Lamolle, Gregory Vranckx en Benjamin de Paepe, uitkomend voor BeSim-Racing #S, vervolledigden het podium.

Simtag e-Team - Aston Martin Vantage GT4
Simtag e-Team - Aston Martin Vantage GT4
In Belcar 3 was het de Arnage Competition BMW die zich in de openingsfase vooraan posteerde, maar gezien de M4 GT4 enorm afzag op het Catalaanse tracé, kon de bolide weinig doen tegenover de Aston Martin's. De SimDistrict Vibe eSports AMR GT4 van Stuart Reynolds en Jens Goossens nam de leiding, maar het duurde niet lang voor Fabrice Cornelis en Coen Klopman hun exemplaar van Simtag e-Team op kop zetten en zo richting winst reden. Het Brits-Belgische duo van SimDistrict eindigde als tweede, terwijl Traxxis by JWS Motorsport met Jiri Crispeyn en Cédric Wauters de top drie vervolledigden.

Arnage Competition - Audi RS3 LMS
Arnage Competition - Audi RS3 LMS
Ook in Belcar 4 kregen we een dominant vertoon. Het waren daar Nuno Henriques en Nicolás Rubilar die in de Arnage Competition Audi vanaf de start wegreden en met ruime voorsprong richting de overwinning snelden. Tweede eindigde de Flemish Simsports Red by Viraco Hyundai van Keanu Borgonjon en Thomas Leysen. Maar voor de derde plaats geen AC Motorsport Esports AM. De roze-wit-zwarte Audi crashte, waardoor deze wegviel vooraan en Kenneth Vranken en Jelle Verstraeten met de derde plaats hun eerste podium pakte voor BeSim-Racing #B.

Nu is het aftellen tot 14 oktober. Dan trekt de Virtual Belcar richting de Eifel, namelijk de Nürburgring.

Foto's: Virtual Belcar Series / Speedcatchers



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op zaterdag 27 augustus 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons