Barcelona: Autoritaire zege voor Victor Martins

Victor Martins
Victor Martins (MP Motorsport) heeft in Barcelona de eerste race voor de Formula Renault Eurocup op zijn naam geschreven. De Fransman controleerde de race en ging bij de finish Alexander Smolyar (R-ace GP) en Petr Ptáček (Bhaitech Racing) vooraf. Deze laatste kreeg echter een tijdstraf van 15 seconden voor zijn aandeel in een aanrijding met Oscar Piastri (Race-GP) waardoor Alex Quinn (Arden) op het podium mocht plaats nemen. Op het podium droeg Martins zijn zege op aan de overleden piloot Anthoine Hubert.
Victor Martins - MP Motorspor
Ptáček viel terug naar de zesde positie achter Caio Collet en Oscar Piastri die nog mooi was teruggekomen nadat hij in de eerste bocht werd rondgetikt door Ptáček. Ugo de Wilde (JD Motorsport) finishte als negende en pakte alzo nog eens punten. Amaury Cordeel (MP Motorsport) kwam als twaalfde over de meet.

Foto's: Georges De Coster

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 28 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.