van der Horst

Barcelona: Blomqvist en Eng met ROWE op titeljacht

Tom Blomqvist, Philipp Eng & Christian Krognes
Tom Blomqvist, Philipp Eng & Christian Krognes
Na hun ietwat onverwachte overwinning in de Total 24 Hours of Spa verschijnen Tom Blomqvist en Philipp Eng ook in de seizoensfinale van de Blancpain GT Series Endurance Cup aan de start. De grote puntenbuit die de twee binnenhaalden in Spa katapulteerde Eng en Blomqvist meteen naar de derde plaats in het kampioenschap, amper vijf eenheden achter kersvers sprintkampioen Raffaele Marciello. De Brit en de Oostenrijker komen in Spanje echter niet meer uit voor Walkenhorst, maar werden door BMW ondergebracht in de ROWE Racing bolides. Christian Krognes blijft dan weer thuis.
Rowe Racing - BMW M6 GT3
Rowe Racing - BMW M6 GT3
Eng zal in Barcelona uitkomen op de ROWE BMW M6 GT3 #99 met Alexander Sims en Jesse Krohn, terwijl Blomqvist Nicky Catsburg en Jens Klingmann naast zich krijgt in de #98. Opmerkelijk is dat beide heren enkel punten pakten in Spa. Blomqvist had aan de leiding van het kampioenschap kunnen staan indien hij na de race in Paul Ricard geen tijdstraf had gekregen voor een safetycar inbreuk, in dat geval was hij namelijk zesde geworden in Le Castellet. Begin volgende week blikt Autosport.be uitgebreid vooruit op de bijzonder spannende seizoensfinale van de Endurance Cup.

Foto's: Racing International Photography & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op vrijdag 21 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons