van der Horst

Barcelona: Coen Klopman en Jiri Crispeyn verdelen de zeges

Coen Klopman - BMW M4 GT4
Coen Klopman - BMW M4 GT4
Het startschot voor het tweede seizoensdeel van de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup is gegeven in Barcelona. Hoewel de meeste piloten nog zaten te genieten van de laatste zomerdagen, kwamen er toch nog dertien wagens aan de start, verdeeld over de drie klassen. Ondanks de lage opkomst was er toch genoeg strijd gedurende de wedstrijd. Dat ondervond Coen Klopman, die na winst in de eerste race daarna voor de tweede keer dit seizoen verslagen werd. Ditmaal door Jiri Crispeyn.
Tijdens de start van de eerste race had Klopman wat last van wielspin. Hier dacht Crispeyn van te profiteren, gezien hij sneller weg was met zijn Aston Martin. Maar een paar bochten later werd zijn voorsprong helemaal teniet gedaan, nadat Klopman in de vijfde bocht zich naast Crispeyn zette. De JWS Motorsport Aston Martin ging hierdoor wijd en spinde waardoor Jens Goossens ineens naar P2 gepromoveerd werd. Terwijl voor de rest van de race vooraan alles zo bleef, kon Verhofsté toch nog opklimmen naar een derde plaats.

Lucas Wijnant - Audi RS3 LMS TCR
Lucas Wijnant - Audi RS3 LMS TCR
Klasse 3 werd een kolfje naar de hand van Lucas Wijnant. De Oost-Vlaming reed van de start weg van de rest en hield zonder problemen stand. Achter hem daarentegen was er een heuse strijd tussen de Audi van Niels de Cuyper en de Honda van Tom Van Put.  De Cuyper zag Van Put voorbij komen, maar gaf zich niet gewonnen. Heel de race belaagde hij de Honda, maar hij kwam nipt te kort om de tweede plaats af te snoepen. In Klasse 2 was het Thor Tulloh die zijn Mazda richting de overwinning piloteerde. Aan de meet had hij drie tellen voorsprong op Yves Frederickx, terwijl Ronald Vanuytrecht als derde over de meet kwam.

Jiri Crispeyn - Aston Martin Vantage GT4
Jiri Crispeyn - Aston Martin Vantage GT4
In race twee kregen we voor Klopman hetzelfde verhaal bij de start, alleen was het ditmaal Goossens die hem voorbij stak. Goossens hield het twee bochten langer vol, totdat hij een spin maakte en terugviel. Hierdoor leek Klopman terug zegezeker te zijn, maar dat was buiten Crispeyn gerekend. Nadat hij achter de TCR's moest starten, ging hij met een rotvaart door het veld en na een tiental minuten plakte hij achter de Nederlander. Van daaruit werd het een heuse tweestrijd tussen beide kemphanen. Klopman hield goed stand tot een tiental minuten van het einde hij een fout maakte en Crispeyn daar optimaal van profiteerde. Dan werden de rollen omgedraaid, maar Klopman kon uiteindelijk geen vuist meer maken. Goossens werd uiteindelijk nog derde, nadat Verhofsté opgaf.

Thor Tulloh - Mazda MX-5 Cup
Thor Tulloh - Mazda MX-5 Cup
In Klasse 3 was het wederom Wijnant die won. Achteraf vertelde hij dat hij al direct na de race in Le Mans werkte aan de setup. Iets wat zeker vruchten afworp waardoor hij op twee dagen van zijn verjaardag weer de volle buit meenam. Achter hem waren de Cuyper en Van Put wederom aan het vechten voor plaats twee, maar ditmaal kon de Cuyper wel stand houden. Ook in Klasse 2 was er meer animo. Hoewel Tulloh even werd aangetikt en terrein verloor, kon hij de achterstand snel goed maken om uiteindelijk met veel overschot de wedstrijd te winnen, voor Yory Stoop, die in de eerste race pech kende. Vanuytrecht werd wederom derde.

Foto's: Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup / Speedcatchers



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op zaterdag 27 augustus 2022.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons