van der Horst

Barcelona: Costa (Lamborghini) en Marciello (Mercedes) claimen de laatste poleposities

Raffaele Marciello
Raffaele Marciello
Albert Costa en Raffaele Marciello hebben de laatste poleposities van het GT World Challenge Europe Sprint-seizoen veroverd op het circuit van Barcelona. Op de dag dat de titels worden verdeeld kon niemand van de titelkandidaten zich op de eerste rij kwalificeren.
Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
In de eerste kwalificatie, die de grid bepaalt voor Race 2, zette Albert Costa de snelste chrono op de tabellen. De thuisrijder die gisteren de eerste race won met de Emil Frey Lamborghini Huracan #163 realiseerde een 1:44.878 onder de Spaanse ochtendzon en was daarmee 0.062s sneller dan de AKKA ASP Mercedes-AMG #88 van Raffaele Marciello. Attempto Racing nam de tweede rij voor zijn rekening met de Audi #66 van Frédéric Vervisch op kop. Eerste achtervolger in het kampioenschap Maro Engel kwalificeerde de HRT Mercedes-AMG #4 als vijfde, maar deed daarmee wel twee plekken beter dan de WRT Audi #32 van puntenleider Dries Vanthoor, die pas als zevende van start gaat om 12u25.

In de tweede sessie stond er geen maat op Marciello. De Italiaan perste er een 1:43.296 uit helemaal op het einde van de sessie en zette zo heel het veld op zeven tienden achterstand. Kelvin van der Linde was tweede in de WRT Audi #31 en nipt sneller dan Dries Vanthoor (+0.058s), die de tweede startrij deelt met Albert Costa. Maro Engel kwam er ditmaal niet aan te pas en strandde op een tegenvallende elfde plek.

Foto's: SRO & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT World Challenge Europe Sprint op zondag 11 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons