van der Horst

Barcelona: De beurt aan Nyck de Vries

Nyck de Vries
Nyck de Vries
Nyck de Vries (ART GP) heeft in Barcelona zijn eerste zege van het seizoen behaald. De Nederlander won de Formule 2 sprintrace voor Luca Ghiotto (Uni-Virtuosi) en Callum Ilott (Sauber Junior Team by Charouz). Nicholas Latifi (DAMS) kwam als zesde over de finishlijn en behoudt de leiding in de puntenstand.
Nyck de Vries - ART GP
Nyck de Vries - ART GP
Bij de start was het de van op de tweede rij vertrokken Anthoine Hubert (Arden) die de leiding nam voor de Vries, de van op de pole gestarte Ilott en Jordan King (MP Motorsport). Nog voor de eerste ronde was afgelegd kwam de safety car al de baan op nadat de wagen van Nobuharu Matsushita (Carlin) vuur vatte om al in de vierde ronde terug de pitlane op te zoeken. Hubert bleef op kop maar kwam steeds meer onder druk te staan van de Vries tot de Nederlander in de achtste ronde voorbij de Fransman ging.

Luca Ghiotto - UNI-Virtuosi Racing
Luca Ghiotto - UNI-Virtuosi Racing
Drie ronden later ging ook Ilott voorbij Hubert alvorens de Fransman ook nog Ghiotto aan zich zag voorbij gan. In de laatste ronde ging Ghiotto nog voorbij Ilott om de tweede plaats te pakken terwijl Hubert de vierde plaats moest prijs geven aan Guanyu Zhou (Uni-Virtuosi). Latifi kwam als zesde over de lijn terwijl de laatste punten naar Jordan King (MP Motorsport) en Jack Aitken (Campos) gingen. Mick Schumacher (Prema) was eigenlijk op de achtste plaats geëindigd maar kreeg een tijdstraf van 5 seconden omdat hij in zijn duel met Aitken de piste weer opkwam op ongeoorloofde wijze!

Foto's: Racing International Photography
   • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons