van der Horst

Barcelona: Debuut van de BMW M4 GT3 en de Audi R8 LMS GT3 Evo 2

BMW M4 GT3
BMW M4 GT3
Volgende week vindt op het circuit van Barcelona de finale van de GT World Challenge Europe Endurance Cup plaats. Op de inschrijvingslijst prijken niet minder dan 47 wagens waaronder ook twee nieuwigheden de BMW M4 GT3 en de Audi R8 LMS GT3 Evo 2.
Audi R8 LMS GT3 evo II
Audi R8 LMS GT3 evo II
BMW Motorsport laat de M4 GT3 debuteren in het kampioenschap. De wagen was al te zien in de Nürburgring Langstrecken maar komt in Spanje voor het eerst uit in de GT World Challenge Europe. Augusto Farfus, Philipp Eng en Jesse Krohn zijn de rijders van dienst. Ook Audi laat zijn nieuwe GT3, de R8 LMS  GT3 Evo, voor het eerst rijden in de serie. De eer om die wagen in te zetten komt Saintéloc Racing toe. Beide nieuwe bolides zijn nog niet gehomologeerd en komen dus uit in de gastklasse.

Team WRT zet opnieuw drie Audi’s R8 LMS Evo in. Charles Weerts en Dries Vanthoor worden op de wagen #32 opnieuw bijgestaan door Robin Frijns.

Foto's: BMW M Motorsport & Audi MediaCenter
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT World Challenge Europe op vrijdag 1 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons