van der Horst

Barcelona: Debuutzege van Alessio Picariello in de Dinamic Porsche!

Alessio Picariello
Alessio Picariello
De laatste wedstrijd van het GT World Challenge Europe-seizoen werd vandaag gewonnen door de Dinamic Porsche #54 van Klaus Bachler, Matteo Cairoli en... Alessio Picariello! Onze landgenoot zette een sterke middelstint neer en een snelle laatste pitstop bracht het trio aan de leiding. De wedstrijd werd tot dan toe gedomineerd door de van op de pole vertrokken Iron Lynx Ferrari #71 van Antonio Fuoco, die dit keer Alessio Rovera en Alessandro Pierguidi als teamgenoten naast zich kreeg. Zij werden tweede.
  • STX Motorhomes
Valentino Rossi & Frédéric Vervisch
Valentino Rossi & Frédéric Vervisch
Dries Vanthoor en Charles Weerts (WRT Audi #32) kregen dit keer versterking van Ricardo Feller. Zij werden voor een podiumplek nipt verslagen door de Emil Frey Lamborghini #63 (Aitken, Bortolotti, Costa). Frédéric Vervisch bracht de zuster-WRT Audi, de #46, als zesde algemeen over de streep nadat Valentino Rossi in het openingsuur mooi de tiende plaats kon vasthouden. Zelf had de Italiaan het over zijn beste prestatie van het seizoen en hij tekent volgend jaar alvast opnieuw present in GT World Challenge Europe.

Raffaele Marciello was na de Sprint Cup-finale in Valencia al zeker van de algemene GTWCE-titel maar pakte vanmiddag dankzij een vijfde plaats in de Akkodis Mercedes #88 ook de Endurance-kroon. Hij deelt deze uiteraard met vaste teamgenoten Jules Gounon en Daniel Juncadella.

Iron Dames - Ferrari 488 GT3
Iron Dames - Ferrari 488 GT3
De wedstrijd bleef gespaard van safety cars, alleen één full course yellow was nodig op veertig minuten van de finish. Het bleek een heel zure voor de Iron Dames, tot dan op koers voor het pakken van de titel in de Gold-klasse. Sarah Bovy reed een sterke openingsstint, maar nadat Michelle Gatting het stuur van de Ferrari #83 had doorgegeven aan Rahel Frey viel de Zwitserse plots stil. Een probleem met de versnellingsbak zou hun titelkansen gefnuikt hebben.

Louis Machiels (AF Corse Ferrari #52) kreeg tijdens zijn openingsstint af te rekenen met een lekke band. Onze landgenoot eindigde vandaag samen met Andrea Bertolini en Stefan Costantini alsnog als derde in Pro Am, wat genoeg was voor de titel in de klasse.

Foto's: Arne Simons & Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zondag 2 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons