van der Horst

Barcelona: Dubbel voor Prema in de formule 2

Formule 2 podium hoofdrace Barcelona
Formule 2 podium hoofdrace Barcelona
Ook de hoofdrace in Barcelona voor de FIA formule 2 werd gewonnen door een Prema rijder, alleen was nu Oliver Bearman aan de beurt. Het was zijn tweede zege dit jaar al. Amaury Cordeel (Virtuosi Racing) vertrok van op de tiende positie maar kwam weer niet tot scoren. Hij sloot de race af op de negentiende positie.
Bearman vertrok van op de pole en nam bij de start direct de leiding. Hij bouwde gestaag zijn voorsprong uit op Enzo Fittipaldi (Carlin) en ging al vroeg de pits binnen voor zijn bandenwissel. Maar dat bracht geen verandering in de uitslag, bearman bleef vooraan en bouwde daarna opnieuw zijn voorsprong gestaag uit.  

Fittipaldi eindigde als tweede op drie seconden. De Braziliaan moest zich op het einde van de race nog reppen om een aanstormende Victor Martins (ART GP) achter zich te houden. Ayumu Iwasa (DAMS) eindigde vierde en Frederik Vesti (Prema) sloot de top vijf af. Daarna volgden Jack Doohan (Virtuosi Racing), Théo Pourchaire (ART GP), Dennis Hauger (MP Motorsport), Arthur Leclerc (DAMS) en Richard Verschoor (Van Amersfoort Racing).

Foto: FIA Formula 2
 
 



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons