van der Horst

Barcelona: Eerste GT4 zege voor Kenny Herremans en Dante Rappange

Kenny Herremans & Dante Rappange
Kenny Herremans & Dante Rappange
Na een ongelofelijke race, die verscheidene malen diende onderbroken te worden, kwam de V8 Racing Camaro van Kenny Herremans en Dante Rappange als eerste over de finishlijn. Voor Herremans en Rappange trouwens hun eerste winst in de GT4 European Series. Bovendien eindigen zij op de tweede plaats in de eindstand van de ProAm klasse.
De start van de tweede race voor de GT4 European Series in Barcelona verliep zeer rommelig. De wagen op pole die bijna te vroeg weg was en zo zijn start mistte, de leidende wagen die 5 seconden penalty kreeg voor extreem waiving en een Alpine die spinde in de tweede bocht wat voor nog meer verwarring zorgde. Dat was voldoende om de safety car te laten uitrijden. Maar terwijl de wagens zich opmaakten om achter de safety car plaats te nemen reden nog enkele deelnemers op elkaar in waarbij de piste bezaaid raakte met brokstukken.

Zege voor de V8 Racing Camaro
Zege voor de V8 Racing Camaro
Het opruimen van de rommel duurde lang en dus besloot men even voor halfrace maar om alle wagens de pits te laten inrijden en hun pilotenwissel te laten uitvoeren. Eens de piste weer proper was volgde een herstart achter de safety car. Met nog 15 minuten te gaan ging iedereen tot het uiterste om alsnog plaatsen te winnen. Rappange lag in vierde positie toen de race opnieuw werd geneutraliseerd nadat een wagen in de grindbak belandde. Met nog 4 minuten te gaan werd de eindsprint ingezet maar ook die werd onderbroken door een Full Course Yellow nadat opnieuw een wagen naast de baan belandde. Met minder dan een ronde te gaan werd de race vrijgegeven, Rappange was ondertussen opgerukt naar de tweede plaats en hij reageerde bij de herstart sneller dan de op kop liggende Lariche en stuurde de Camaro in de laatste bocht voorbij de Audi en pakte alzo de winst.

Winnaars Dante Rappange en Kenny Herremans
Winnaars Dante Rappange en Kenny Herremans
Robert Consani en Benjamin Lariche eindigden tweede met de Team Speedcar Audi en wonnen de Silver klasse. Hugo Sasse en Mike David Ortmann vervolledigden met hun PROsport Racing Aston Martin Vantage het podium. Antoine Potty en Romain Monti (CMR Toyota GR Supra) werden vierde en derde in de Silver klasse. Marnik Battryn/Alex Papadopulos (Selleslagh Racing Mercedes-AMG) klasseerden zich als eenentwintigste algemeen, Stéphane Lémeret/Arthur Peters (Selleslagh Racing Mercedes-AMG) werden vijfentwintigste. Nico Verdonck en Rodrigue Gillion (PROsport Racing Aston Martin Vantage) kwamen als achtentwintigste over de lijn.

Erwan Bastard en Roee Meyuhas zijn de kampioenen in de Silver klasse, Jean-Luc Beaubelique en Jim Pla eigenden zich de titel toe in de Pro Am klasse voor Herremans en Rappange en Andrey Solukovtsev en Mikhail Loboda zijn primus in de Am klasse. Antoine Potty is zesde in het Silver klassement.

 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zondag 2 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons