van der Horst

Barcelona: ELMS Prologue gestart met Tom Van Rompuy en Alessio Picariello

Proton Competition - Porsche 911 RSR-19
Proton Competition - Porsche 911 RSR-19
Na de Michelin Le Mans Cup was het ditmaal de beurt aan de European Le Mans Series in Barcelona om hun proloog richting het nieuwe seizoen, dat dit weekend van start gaat, af te werken. Twee Belgen waren van de partij met Tom Van Rompuy in de LMP2 Pro-Am en Alessio Picariello in LMGTE. Terwijl de Porschist zich toonde door goede tijden neer te zetten, kon de Antwerpenaar zich optrekken aan zijn eigen prestaties, maar algemeen heeft DKR Engineering nog heel wat werk voor de boeg.
Van Rompuy deelt de wagen voor deze wedstrijd met Sébastian Alvarez en Nathanaël Berthon. De Fransman heeft al de nodige adelbrieven verdiend in de LMP2 en zelfs in LMP1 ten tijde van Rebellion Racing. Maar zowel hij als Alvarez konden tot nog toe geen vuist maken in een uiterst competitieve LMP2 Pro-Am klasse met een zevende plaats als beste prestatie van de dag. Wel een lichtpunt voor het team waren de prestaties van Van Rompuy, die in de namiddag zich toch in de regionen van de snelste amateurpiloten bevond. Bovenaan was het James Allen die de beste tijd van de dag draaide voor Algarve Pro Racing, De Australier dook als enige onder de 1:30 minuut, terwijl Job Van Uitert het dichtste kon naderen voor Panis Racing, hetzij wel nog steeds op een halve tel. Malthe Jakobsen besloot de top drie.

In LMGTE was het de Porsche van Iron Lynx die de snelste tijd van de dag op de tabellen zette, maar ook Picariello toonde zich woensdag. Vooral in de namiddag, waar hij de tweede snelste chrono reed en op drie tienden strandde van de Formula Racing Ferrari. LMP3 daarentegen werd dan weer vooral gecontroleerd door de COOL Racing Ligier. Ook stond er nog een late avondsessie op het programma, al kwam daar geen landgenoot in actie. Donderdag krijgen ze nog zeven uur voor de kiezen om te testen, alvorens het raceweekend echt begint op vrijdag.

Foto: European Le Mans Series 



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op woensdag 19 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Prologue Barcelona.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons