van der Horst

Barcelona: Frijns bezorgt WRT de pole - Zware crash Bentley

WRT - Audi R8 LMS
WRT - Audi R8 LMS
Robin Frijns bezorgde deze ochtend WRT Audi de pole voor de seizoensafsluiter van de Endurance Cup in Barcelona. Net voor de start van de kwalificaties zorgde een korte regenbui ervoor dat de piste nat lag, deze droogde langzaam op waardoor de slotminuten van Q3 andermaal beslissend waren voor de startgrid. Mirko Bortolotti zette de kampioenschapsambities nog wat kracht bij door de GRT Lamborghini op de eerste startrij te zetten.
De Bentley #7 raakte zwaar beschadigd
De Bentley #7 raakte zwaar beschadigd
De grote verliezers waren in de pitbox van Bentley te vinden. De wagens namen nog maar net bezit van de halfnatte baan als Guy Smith de startnummer 7 verloor bij het uitsturen van de laatste bocht. Een bijzonder harde klap in de muur was het gevolg, gelukkig zonder erg voor de Brit zelf. Voor de bolide lijkt het weekend er wel al op te zitten waardoor Bentley het moeilijk zal krijgen in de strijd om de teamstitel. Tot overmaat van ramp raakte de zusterwagen van Andy Soucek, Maxime Soulet en Vincent Abril, nota bene de leiders in de Endurance Cup, niet verder dan een 28e startplaats.

Frédéric Vervisch en Renger Van Der Zande
Frédéric Vervisch en Renger Van Der Zande
Als we verder kijken naar de startgrid zien we op posities drie tot en met acht alleen Mercedessen, met als uitzondering de WRT Audi van Dries Vanthoor. Onze jonge landgenoot legde beslag op een mooie zesde plaats. Frédéric Vervisch stuurde zijn GRT Lamborghini naar een plek op de zesde startrij en maakte zo een goede indruk bij zijn debuut met de Italiaanse bolide. Maxime Martin moet genoegen nemen met de 27e startplaats, zijn teamgenoot Alexander Sims had de eer om in Q3 het stuur te nemen van de Rowe Racing BMW. De start van de wedstrijd is straks voorzien om 15u.

Foto's: Arne Simons & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zondag 1 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons