van der Horst

Barcelona: Gabriele Piana en Michael Schrey kampioen

Gabriele Piana en Michael Schrey
Gabriele Piana en Michael Schrey
De GT4 European Series kende zijn conclusie in Barcelona waar Gabriele Piana en Michael Schrey zich tot kampioen kroonden. Op zaterdag was er nog winst voor de Elite Motorsport McLaren van Josh Rattican en Tom Emson, maar op zondag zette het Italiaans-Zwitserse duo de puntjes op de i met hun Hofor Racing by Bonk Motorsport BMW door de wedstrijd te domineren, richting winst en titel.
Xwift Racing Events - Toyota Supra GT4 EVO
Xwift Racing Events - Toyota Supra GT4 EVO
Aan Belgische zijde werd het een weekend met twee gezichten voor Xwift Racing Events. Antoine Potty en Etienne Cheli piloteerden de Toyota Supra GT4 Evo richting een vijfde plaats op zaterdag, maar op zondag verliep het minder. Na een tik van een andere wagen waren zij genoodzaakt op te geven. Wel mag het Oost-Vlaamse team tevreden terugblikken op zijn Europees debuut met een vierde plaats in de eindstand in de Silver klasse.

V8 Racing - Chevrolet Camaro GT4
V8 Racing - Chevrolet Camaro GT4
Ondertussenl heeft Lars Zaenen zijn debuut in het kampioenschap met brio doorstaan. De 18-jarige jongeman flankeerde Dante Rappange in de V8 Racing Chevrolet Camaro en haalde twee keer de finish. Op zaterdag eindigde het duo op een vijftiende plek algemeen, zondag bolden zij als zeventiende over de meet. Voor Rodrigue Gillion werd het een weekend om snel te vergeten. Samen met Akhil Rabhindra moest hij op zaterdag opgeven en zondag kwam het duo niet meer aan de start.

Foto's: GT4 European SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT4 op maandag 2 oktober 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons