van der Horst

Barcelona: Geen punten voor Amaury Cordeel

Frederick Vesti - Prema
Frederick Vesti - Prema
Amaury Cordeel vatte de sprintrace aan van op de pole, maar toch slaagde onze landgenoot er niet in om punten te pakken. Al snel na de start verloor hij een positie en zakte daarna langzaam verder af naar de zesde positie. Twee penalty straffen maakten dat hij alsnog terugviel naar de veertiende positie. De race werd gewonnen door Frederik Vesti (Prema).
De piste lag er nat bij en daarom werd de start achter de safety car gegeven. Cordeel had het moeilijk op het natte wegdek en zag al snel Vesti, als derde gestart, aan hem voorbij gaan. Vesti breidde zijn voorsprong uit en lag half de race al zeven seconden voor op Victor Martins (ART GP). Cordeel die toen zesde kreeg vijf seconden straftijd voor het overschrijden van de track limits wat hem terugwierp naar de achtste plaats.

De piste droogde steeds verder op en de wagens kwamen binnen om van rubbers te wisselen. Een sortie van Correa (Van Amersfoort Racing) maakte dat de safety car de baan op kwam. Toen de safety car terug binnen kwam bleven er nog drie ronden te gaan. Théo Pourchaire (ART GP)wist nog twee plaatsen te winnen en eindigde als tweede voor Martins en David Hauger (MP Motorsport). Jack Doohan (Virtuosi Racing) sloot de top vijf af. Richard Verschoor (Van Amersfoort Racing), Oliver Bearman (Prema) en Ayumu Iwasa (DAMS) pakten de laatste punten. Een tweede penalty voor het niet correct afwerken van de eerste sloeg Cordeel nog verder weg in het klassement, hij werd als veertiende geklasseerd.

Foto: Georges De Coster
   • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons