van der Horst

Barcelona: geslaagde testdag voor Brent Verheyen

Le Mans Cup Prologue @ Barcelona
Le Mans Cup Prologue @ Barcelona
Tijdens de testdag van de Michelin Le Mans Cup kon Brent Verheyen zich in de Duqueine M30 - D08 voor het eerst meten met zijn tegenstanders in de Le Mans Cup . Na een tragere start in de voormiddag, verbeterde de Limburger daarna zijn tijd met maar liefst anderhalve seconde, wat resulteerde in een vijfde chrono algemeen van die sessie of de negende snelste tijd van de dag. Bij de LMP3's was het de Australiër Scott Andrews die aan het einde van de dag helemaal bovenaan de tabellen stond, terwijl Anders Fjordbach hetzelfde deed bij de GT3's.
  • Prospeed Competition
Michelin Le Mans Cup 2023
Michelin Le Mans Cup 2023
Tijdens de ochtend was het vooral Verheyen die de rondjes afmaalde bij Haegeli by T2 Racing. Maar liefst 42 om precies te zijn, terwijl teamgenoot Pieder Decurtins er 29 op de teller had. In de namiddag kon de Zwitser dan wat meer aan de slag komen, maar Verheyen kon ondanks de vele rode vlaggen wel zijn tijd van 1:39.8 naar 1:37.2 verlagen. Hiermee nestelde hij zich in de namiddag voor geroutineerde namen als Daniel Keilwitz, Colin Noble en Dino Lunardi. Uiteindelijk waren er acht piloten die beter deden dan de Limburger die dag, waar er maar vijf onder de 1:37 konden duiken. Zo ook Scott Andrews, die met een 1:36.355 de snelste tijd van de dag uit de United Autosports Ligier perste.

Bij de GT3's was het dan weer de HCR with CaffeineSix Porsche die de beste van de dag was, met dank aan Anders Fjordbach. Al was het verschil met de Racing Spirit of Leman Aston Martin van Valentin Hasse-Clot zeer miniem, welgeteld 96 duizendsten van een seconde. Overigens waren er vijf verschillende merken aanwezig in de top vijf. Zo was de Leipert Motorsport Lamborghini de derde snelste van de dag, kon Kei Cozzolino de AF Corse Ferrari op plek vier parkeren en eindigde de Steller Motorsport Audi als vijfde. Die laatste had wel een geluk, gezien deze een van de rode vlaggen veroorzaakte nadat het gaspedaal kwam vast te zitten.

Foto's: Michelin Le Mans Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op dinsdag 18 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Prologue Barcelona.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons