van der Horst

Barcelona: Girolami, Coronel en Vervisch bezorgen Comtoyou Racing hattrick in seizoenafsluiter

Comtoyou Racing aan het feest in Barcelona
Comtoyou Racing aan het feest in Barcelona
Franco Girolami rondde een ongelooflijke TCR Europe-campagne af met een vierde overwinning voor het Belgische Comtoyou Racing in de laatste race van het jaar op het Circuit Barcelona-Catalunya. Met Tom Coronel als tweede en Frédéric Vervisch als derde zag het podium een ​​complete lock-out voor het Belgische team. Nadat Girolami na afloop van de kwalificatie reeds de rijderstitel had veilig gesteld, schopte Tom Coronel het bovendien tot vice kampioen nadat hij in race 2 andermaal als tweede werd afgevlagd. Een dubbelslag die Comtoyou tevens verzekerde van de teamtitel.
Bij de start dook polesitter John Filippi als leider de eerste bocht in, met Vervisch kortstondig op P2 nadat onze landgenoot meteen drie plaatsen had goedgemaakt. Volgde een contact tussen Vervisch en Pepe Oriola maar beide rijders konden hun weg vervolgen. Girolami ging voorbij aan Vervisch en schoof door naar P3 om wat later te profiteren van een contact tussen Oriola en Filippi om de leiding te nemen.

Filippi belandde in het grind na contact met Jack Young, waarop de safety car werd ingezet om zijn auto te bergen. Bij de herneming maakte Coronel Oriola de derde plaats afhandig, de Spanjaard moest naderhand met een lekke band naar de kant, wat resulteerde in een tweede interventie van de safety car.

Eens de baan weer was vrjgegeven ging Coronel probleemloos aan teamgenoot Vervisch voorbij om de tweede plek te claimen. Young ontfutselde  Klim Gavrilov de vijfde plaats waarna laatstgenoemde contact maakte met Files. De Brit spinde half het grind in en sloot achterin het veld terug aan,  Gavrilov van zijn kant viel naar P12 terug.

In de laatste paar ronden bleven de posities voorin onveranderd, hoewel Halder tot op drie tienden van Vervisch sloot. Girolami pakte zijn vierde overwinning van het seizoen met een marge van 1,3 seconden op Coronel, terwijl Vervisch vasthield aan zijn derde stek voor Halder, Young en Callejas. Na de race kreeg Gavrilov een straf van tien seconden voor het incident met Files. Hierdoor werd hij pas als zeventiende geklasseerd, wat Target Competition nog onverhoopt de tweede plaats in het teamklassement achter Comtoyou Racing opleverde, ten koste van olcano Motorsport.

Barcelona – Race 2:
1. Franco Girolami (Comtoyou Racing, Audi RS 3 LMS), 14 laps
2. Tom Coronel (Comtoyou Racing, Audi RS 3 LMS), 1.332
3. Frédéric Vervisch (Comtoyou Racing, Audi RS 3 LMS), 5.686

 Eindstand Kampioenschap: 
1. F. Girolami 431p; 2. T. Coronel 316p; 3. J. Files 285p ....

Quotes na afloop Race 2
Franco Girolami (1e): “Ik ben ontzettend blij! Een dikke proficiat aan Comtoyou Racing, ze hebben me vandaag een geweldige auto gegeven! Ik had een goede start waarbij ik zowat vier auto's inhaalde. Aan het einde van de eerste ronde deed ik een gooi naar de leiding toen Pepe (Oriola) en (John) Filippi contact maakten bij de chicane, daarna was ik gewoon gefocust op de overwinning. Het was ongelooflijk om het kampioenschap op deze manier af te sluiten, ik ben erg trots om voor  Comtoyou Racing en Audi Sport te hebben gereden.”

Tom Coronel (2e): “We hebben een goede race gereden, constant, slim en uit de problemen gebleven.  P2 zou niet mogelijk zijn geweest indien ze er voorin niet  zo'n puinhoop hadden van gemaakt.  Ik had een goed,respectvol gevecht met Files. Bij de Safety Car-fase dacht ik 'hier zijn we met z'n allen weer samen maar  jammer genoeg  had Girolami een grote voorsprong,  het was mijn bedoeling hem bij te benen. Ik kon Fred (Vervisch) voorbij dankzij  een goede slipstream. Ik hou van racen, een beetje tikken vind ik leuk, maar laten we zeggen dat sommige mensen wat onhandig waren. Er was veel contact waarbij ik aanvoelde dat het om een van de laatste races ging, maar zelf heb ik geen schade aan mijn auto”.

Frédéric Vervisch (3e): “Het was geweldig om terug te zijn en mijn steentje bij te dragen tot  de doelen van het team; de teamtitel was het doel, naast Tommy te helpen tweede te worden in het kampioenschap. Hij was al behoorlijk snel en ik probeerde gewoon niet in de weg te rijden en wat ervaring op te doen gezien ik sinds eind vorig seizoen niet meer in TCR heb gereden. Ik wil Comtoyou Racing van harte feliciteren met alle vier de titels, iets wat wellicht nooit meer zal voorvallen."


Foto: WSC Ltd.Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR Europe op zondag 16 oktober 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons